Baschet

Special LISTA ruşinii cu greşeli de proiectare, defecţiuni şi lucruri de mântuială, descoperite la Sala Polivalentă din Cluj, construită cu 88 de milioane de lei, bani publici!

Lista ruşinii de la Sala Polivalentă!
Primarul Emil Boc, la inaugurarea Sălii Polivalente, prezentată atunci ca o bijuterie a Clujului.

Stiridesport.ro a prezentat ieri nefericitul caz al naționalei de volei masculin juniori care nu a putut juca în Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca din cauza unor probleme tehnice cu sistemul de prindere al fileului. Nu este singura neregulă descoperită la Sala Polivalentă!

Iată o listă cu greşeli de proiectare, defecţiuni şi lucruri de mântuială pe care le-am sesizat la Sala Polivalentă de la Cluj, de la inaugurarea acesteia, în 27 octombrie, probleme care nu ar trebui să existe după o investiţie de 88 de milioane de lei (fără TVA)!

1. Handbalistele sunt "prea multe". În timpul celor 4 partide de handbal de la Trofeul Carpați s-a putut observa că pe tabelele de deasupra celor două peluze nu au avut loc toate handbalistele trecute pe foaia de joc!

Tabelele din Sala Polivalentă au doar 14 poziții în dreptul numelor, nu 16, câte se cer la handbal! Astfel, numele portarilor au rămas pe dinafară!

2. Handbalul din Cluj se joacă fără extreme! Polivalenta din Cluj-Napoca este dotată și cu o sală de antrenament pentru sportivi. Constructorul nu a respectat normele impuse de federațiile internaționale, iar terenul de handbal nu are dimensiunile ideale! 

Interesant este că sala a fost vizitată de mai multe comisii federale pentru omologarea ei, la standarde internaționale. În fotografia de mai jos se poate observa spațiul extrem de mic, aproximativ o jumătate de metru, între semicerc și linia de aut. În aceste condiții, o jucătoare care joacă pe postul de extremă nu se poate pregăti pentru o partidă care urmează să se joace în sala mare pentru că are un spațiu foarte redus pentru a-și face pașii de aruncare! Handbalistele care au vizitat sala au confirmat teoria stiridesport.ro, dorind să-şi păstreze anonimatul!

 

3. Uşi importante, închise cu cheia. Tot în cadrul Trofeului Carpați, organizatorii au mai întâlnit o problemă, la fel de gravă. Toaletele pentru persoanele cu dizabilități nu au fost deschise!

Cum la turneu au fost invitate peste 20 de persoane cu dizabilităţi, reclamaţiile au mers la organizatori, iar aceştia au aflat că acest lucru s-a mai întâmplat şi la alte competiţii. 

4. Voleiul să meargă pe plajă, nu în sală. Naționala de volei a fost nevoită să plece din Sala Polivalentă pentru că nu s-a putut instala fileul, din cauză că găurile din parchetul de baschet nu corespund cu cele din beton. Sursele stiridesport.ro susțin că la recepția Sălii Polivalente, din toamna trecută, instalațiile de volei au fost montate superficial, doar pentru a putea fi fotografiate! Povestea întreagă, AICI.

5. Fără WIFI şi curent pentru presă! Jurnaliștii au avut de cele mai multe ori probleme în a-și exercita meseria, din cauză că internetul și prizele funcționează rar. În plus, la majoritatea partidelor, pentru că nu este delimitată corespunzător, zona dedicată jurnaliştilor este populată de spectatori.

6. Videobox-ul e second? Chiar dacă la Trofeul Carpați a funcționat perfect, bijuteria care a costat circa 190.000 de euro  a dat de mai multe ori rateuri, prima dată chiar la primul meci internațional jucat în sală, partida dintre U-Banca Transilvania și Trabzonspor. Nici calitatea imaginii nu este una foarte ridicată, în raport cu suma de bani plătită pentru videobox. DETALII

7. La concerte se fumează. Un alt aspect neplăcut legat Sala Polivalentă s-a petrecut la precedenta acțiune a echipei naționale de handbal feminin, în decembrie 2014, înainte de European. Handbalistele tricolore au avut probleme la antrenamente din cauza mirosului de țigară care persista în sală, în urma unui concert care a avut loc cu câteva zile înainte. Emil Boc și-a exprimat indignarea față de faptul că fumatul nu a fost interzis la respectivul eveniment. DETALII

8. Voi audio ceva? Noi nu audio nimic. Trebuie menționată de asemenea, între aspectele negative, și acuratețea slabă a sistemului audio. Nu se distinge aproape nimic în difuzor atunci când crainicul sălii face câte un anunț.

8 probleme mari - unele grave, altele care ar putea fi rezolvate uşor, dacă ar avea cineva interesul - sunt totuşi prea multe pentru o sală care a costat 88 de milioane de lei, fără TVA, din bani publici. 

La rubrica de comentarii, puteţi să semnalați și dumneavoastră problemele pe care le-ați întâlnit la evenimentele sportive care au avut loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi ne vom asigura că vor ajunge la cei responsabili.

Comentarii
 • 2015-7-03, 08:51
 • Scris de : Amalia
Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email banu.amalia@yahoo.com
 • 2015-4-01, 17:28
 • Scris de : munca la domiciliu
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: maritof67@gmail.com
 • 2015-3-30, 22:04
 • Scris de : make
Tot n-am inteles care sunt neajunsurile salii polivalente ! Fumatul si niste usi incuiate ? Osala de antrenament ? Hai ca sunteti deja caraghiosi de invidiosi si de rai ! Tuva-n gura da kakati, mai bine nu va facea nici o sala !
 • 2015-3-30, 13:47
 • Scris de : nu si da
Realitatea care ne doare : 1.EHF cere tabele cu 14 jucatori si doar RECOMANDA (nu impune)utilizarea de tabele cu 16 jucatori.Sala corespunde la orice tip de competitie EUROPEANA cat si CALIFICARI la campionatul Mondial la Handbal, Volei, Baschet. 2.Sala de antrenament NU este necesara pentru competitii internationale. 3..... proasta organizare ... 4.parchetul este mobil si a fost montat cu gaurile decalate fata de cele din beton .... nu se astepta nimeni de la sala sa se doreasca a se juca volei ... acesta "nu exista" in Cluj. 5.Problema asta a fost demult si doar la un meci sau doua. 6.Video boxul este "state of the art" dar din pacate calitatea clipurilor folosite este proasta. 7.Si se va fuma oricat de drastici vor fii cei de la sala. Nesimtirea este a celor care o fac si nu a administratiei salii. 8.Sistemul audio este performant dar nu este reglat corespunzator, fiind o problema ce tine de utilizator. Din pacate cei de la sala trebuie sa se rodeze in utilizarea tuturor echipamentelor pe care le au. Daca NU stiti cu adevarat problemele de acolo NU va mai da-ti cu parerea. BUCURATI-VA de sport si de sala pe care o aveti si incurajati sau criticati constructiv oamenii de acolo.
 • 2015-3-28, 09:23
 • Scris de : AUREL
LOCURI DE MUNCA-OPERATOR ONLINE! Solutii ingenioase pentru combaterea CRIZEI ECONOMICE din ROMANIA! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins,e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300$ lunar,cu o munca de 3 ore pe zi! Se asigura training sub forma unor lectii pe e-mail.La sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE.EXCLUSIV compania ofera si scrisoare de recomandare dupa minim 3 luni de activitate!Proiectul vizeaza piata Nationala si Americana de carte electronica.Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul <>la adresa de e-mail:kimble_the_best@yahoo.com
 • 2015-3-26, 10:16
 • Scris de : dan
La Trofeul Carpati, in momentul premierilor, crainicul a vorbit limba romana !Ok, dar de ce nu a fost si un crainic care sa faca prezentarea (traducerea) momentului in engleza, ca un semn de politete pentru echipele straine !?? (invitatele se uitau incurcate/ derutate....ce urmeaza/ce e asta ?, ele neintelegand limba romana !)
 • 2015-3-26, 11:24
 • Scris de : august
Corect! Mai mare a fost jena când Linnea Torstenson după ce a luat premiul (pe care nici eu nu am auzit de ce l-a luat) ridica tot timpul din umeri neștiind nici ea pentru ce a fost premiată!
 • 2015-3-26, 08:21
 • Scris de : rar
Si cu toate astea firma care a pierdut licitatia (ACI-ul) a dat in judecata primaria ca pretul este prea mic. Daca castiga ACI-ul la pret dublu aproape era mai multumit Boc ? Avea si el un 20% ca si Mazare sau Vanghelie ?
 • 2015-3-25, 22:46
 • Scris de : clujean
Daca pana si jucatoarele echipei nationale de handbal si jucatorii de baschet spun ca parchetul nu este bun si nu este conform standardelor ce sa mai spunem?
 • 2015-3-25, 21:38
 • Scris de : ???
Despre parchet nu ati spus nimic... Intrebati-i pe baschetbalisti cum li se pare! Vibrează când bati mingea, nu are absorbtie la soc bună, jucătorii se simt ca si cum ar juca pe o platforma in permanentă miscare. s-a instalat un parchet scump, dar neadecvat pt o suprafata atât de mare!
 • 2015-3-25, 20:50
 • Scris de : esti prea
hm,ne pui pe ganduri mister,sigur esti vreunul dintre aia care au votat anti-boc
 • 2015-3-25, 20:43
 • Scris de : da si nu
Probleme de proiectare!!! 1. In mod normal in cadrul partidelor oficiale nu sunt atatea jucatoare trecute pe foaia de joc. Sigur ca la un turneu amical lotul echipelor este mai mare. Tabela indeplineste cerintele federatiei internationale de handbal. 2.Este adevarat ca spatiul pentru terenul de incalzire este mic, dar indeplineste conditiile impuse de federatia internationala. 8. Sistemul audio este performant dar nu este reglat corespunzator. restul sunt probleme ce tin de utilizator, de calificarea slaba a acestuia si de modul de relationare dintre acesta si constructorul care a dat garantie pe lucrari.
 • 2015-3-25, 23:13
 • Scris de : pop
nu corespunde. pe foaia de joc la fiecare meci din liga nationala sunt trecute 16 jucatoare. mergi la un meci pe care il disputa u alexandrion acasa si uita-te

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 9 + 7 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015