Alte sporturi

Sport alert Caz penibil la Cluj! Naţionala României, nevoită să plece la Zalău, din cauză că în Polivalenta de 20 milioane de euro nu s-a putut instala un fileu de volei! Cine e de vină? Evident că nimeni

Juniorii Naţionalei, alungaţi de la Cluj
Naționala de volei a României n-a avut loc la Cluj. Foto: Daniel Rus

UPDATE: Sala Polivalentă a costat 88 de milioane de lei, fără TVA, adică aproximativ 20 de milioane de euro, nu 15, cum am scris iniţial! 

Naţionala României de juniori, invitată să se pregătească la Cluj pentru Europenele de Volei, a fost nevoite să se urce în autocar şi să meargă la Zalău (!) pentru că Sala Polivalentă de 20 milioane de euro are probleme cu găurile din parchet şi cu lipsa de profesionalism a... nu ştim a cui, pentru că toţi cei responsabili aruncă vina de la unul la altul!

Se pregătesc pentru Europene la Cluj. Ba nu, la Zalău!

Micii tricolori se pregătesc pentru turneul final al Campionatului European, care va avea loc între 3 și 12 aprilie în Turcia. Șefii Federației Române de Volei au organizat un turneu la Cluj Napoca, pentru a-i obișnui pe jucători cu formatul și cu o sală de dimensiuni asemănătoare celei din Turcia.

După ce au jucat în Sala Sporturilor "Horia Demian", voleibaliștii au aflat că meciurile de astăzi, 24 martie, nu se mai pot disputa acolo din cauză că au fost alte evenimente programate dinainte. Astfel, președintele CSU Cluj, Ovidiu Vasu, le-a propus membrilor staff-ului naționale ca partidele să se mute în Sala Polivalentă.

Surpriză însă! Sala Polivalentă de 20 milioane de euro de la Cluj nu a putut organiza acest eveniment din cauza unor "probleme de ordin tehnic" şi naționala s-a mutat la Zalău!

"Am vrut să jucăm și a doua parte a meciurilor tot în Horia Demian. Pentru noi era bine. Dar ni s-a spus că sunt alte programări și că nu mai putem juca acolo. Ovidiu Vasu a venit apoi cu sugestia să jucăm în Sala Polivalentă, dar când am ajuns acolo ni s-a spus că nu se poate din cauza unor probleme tehnice.

Am înțeles că sunt mai multe straturi de suprafețe de joc și că găurile în care ar fi trebuit să susțină fileul nu potrivesc cu cele din beton. Astfel, am decis să mergem la Zalău", a spus președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan, pentru stiridesport.ro.

Directorul Polivalentei face o fandare şi ridică mingea la fileu

Contactat de stiridesport.ro, directorul Sălii Polivalente din Cluj, Constantin Răduță, a menționat că Sala Polivalentă poate organiza meciuri de volei, că nu există probleme tehnice(!) și a explicat că meciul nu s-a mai jucat la Cluj din cauza lui Ovidiu Vasu, preşedintele clubului Sportiv Universitatea. 

"Eu am vorbit cu domnul Vasu. El mi-a cerut printr-o adresă ca naționala de volei să joace două meciuri în Sala Polivalentă. Am fost de acord și a rămas ca dânsul să organizeze totul. El trebuia să vorbească cu firma Intersport și aceștia să vină să traseze terenul și să monteze fileul.

Eu l-am tot așteptat. Inițial a zis că vine la 3, apoi la 5. Când a ajuns la sală, a venit cu o altă firmă, nu Intersport. Cum suprafața de joc din Sala Polivalentă a fost montată de cei de la Intersport și se află încă în garanție, nu puteam permite unei alte firme să facă lucrări pentru că riscam să pierdem garanția", a spus Constantin Răduță pentru stiridesport.ro

Vasu se înalţă la fileu şi atacă pe diagonală

Președintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu, spune că povestea directorului Polivalentei nu are legătură cu realitatea. 

"Nu este adevărat că am venit cu o altă firmă. Eu am discutat, împreună cu domnul Răduță, cu cei de la Intersport și ne-am dat angajamentul să montăm noi fileul și să trasăm terenul cu bandă adezivă. Când am ridicat capacele de pe suprafața de baschet am observat că nu sunt găuri pentru fileu, ci doar o plăcuță metalică, astfel că am sunat la cei de la InterSport să avem acordul lor.

Dar domnul Mihuț (n.r. patronul Intersport) nu a mai răspuns la telefon. Și l-am sunat de vreo 10 ori și eu și domnul Răduță. Astfel, am sunat la Federație și le-am spus că nu se mai poate juca aici", a explicat Ovidiu Vasu pentru stiridesport.ro.

Directorul Intersport blochează mingea şi o trimite înapoi, peste fileu

Stiridesport.ro a luat legătura și cu firma Intersport pentru a explica situația creată la Sala Polivalentă de la Cluj, iar Lucian Mihuț a dat vina pe cei de la Sala Polivalentă! Patronul firmei de echipament sportiv îl contrazice pe Constantin Răduţă şi spune că Intersportul nu are un contract pentru montarea terenului de volei.

"Așa, și eu cu ce sunt vinovat? Tot ce pot eu să vă spun este că găurile există, dacă ei n-au pus parchetul cum trebuie eu ce să fac? Mai multe informații vă pot da cei de la Sala Polivalentă. Noi am făcut toate cele necesare. I-am instruit de mai multe ori, nu putem face mai multe. Nu avem o clauză contractuală care să spună că noi trebuie să montăm ceva", a spus Lucian Mihuț, pentru stiridesport.ro

Cert este că juniorii Naţionalei sunt acum la Sala Sporturilor din Zalău, unde se antrenează pentru Campionatul European de Volei, iar în Sala Polivalentă din Cluj e linişte, nimeni nu mai caută găuri sau plăcuţe metalice în parchet şi nimeni nu mai sună pe nimeni. 

Comentarii
  • 2015-3-25, 07:20
  • Scris de : tibi f
Boc si papagalii lui portocalii sunt penibili !
  • 2015-3-24, 20:18
  • Scris de : wax
i love this town !

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 6 + 3 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015