Fotbal

Sport alert Câţi bani susţine Mititelu că a pierdut Universitatea din cauza Olguţei Vasilescu. Explicaţia halucinantă pentru neplata salariilor: "E război!"

Nimic nou pe frontul lui Mititelu
Foto: Liviu Adăscăliţei - Mediafax

Adrian Mititelu a oferit un amplu interviu pentru editie.ro în care a făcut bilanţul celor şase luni de la revenirea Universităţii Craiova în fotbal. Finanţatorul Ştiinţei descrie în culori sumbre situaţia actuală a echipei.

"Anul 2013 ca şi anii 2011, 2012 vor fi probabil cei mai negri ani din istoria acestui club. Am revenit în competiţie, însă suferinţa continuă şi efectele abuzului din 2011, dar şi a celorlalte agresiuni apărute ulterior fac ca decembrie 2013 să reprezinte continuarea coşmarului. Este adevărat, până astăzi jucătorii nu au primit niciun ban de la club. Cauzele sunt arhicunoscute, blocajul la care am fost supus este mult mai mare decât vă puteţi închipui. Suntem în război, este o perioadă extrem de grea, continuitatea clubului este importantă. Sunt pregătit de orice scenariu", a spus Mititelu.

Acesta a spus că Olguţa Vasilescu i-a pus beţe în roate şi că afacerile sale suferă din cauza primarului Craiovei. Mititelu a explicat cum a pierdut bani din cauza faptului că n-a putut juca pe Oblemenco. "Veniturile din activitatea clubului, nu cred că au depăşit mai mult de 100 de mii de euro, deoarece, deşi două televiziuni au fost foarte interesate de a prelua Universitatea Craiova, una a renunţat pe motiv că nu se joacă pe «Ion Oblemenco», iar cealaltă televiziune a renunţat în mod subit după ce în prealabil ne înţelesesem pentru o sumă de 10 de mii de euro + TVA pentru fiecare partidă disputată pe teren propriu, asta însemnând inclusiv play-off-ul, suma ridicându-se la aproximativ 200 de mii de euro. Neavând meciurile televizate, am pierdut din start eventualii sponsori, circa 50-100 de mii de euro, sumă ce ar fi putut fi încasată în urma eventualelor sponsorizări.

De asemenea, jucând la Severin sau Roşiori, s-au diminuat foarte mult veniturile din vânzarea de bilete. Încasări care ar fi fost mult mai mari dacă jucam acasă, pe «Ion Oblemenco», mai ales meciurile de Cupă, cu Vâlcea şi cu Petrolul. Fac precizarea că meciul din cupă trebuia jucat acasă, dar am fost nevoiţi să jucăm la Râmnicu Vâlcea din cauza problemelor cu stadionul. Faptul că echipa a fost obligată să joace pe alte stadioane a însemnat unul din cele mai mari handicapuri ale noastre. Cu privire la a doua sursă de venituri, cele din afara clubului, vreau să vă spun că am avut cel puţin două tranzacţii aproape de finalizare, tranzacţii ce însumau aproape 10 milioane de euro şi care au fost blocate.  Exclusiv din cauza Olguţei Vasilescu şi a celor din jurul ei", a mai spus Mititelu pentru editie.ro.

Mititelu a reiterat faptul că nu va ceda clubul şi va continua "războiul" cu Olguţa Vasilescu. "Dumnezeu m-a înzestrat cu un spirit de luptă extrem de mare şi asta îmi dă puterea să sper că voi reuşi în ciuda tuturor acestor piedici. Olguţa Vasilescu nu este Dumnezeu pe pământ şi sunt convins că într-o bună zi va plăti scump pentru aceste abuzuri şi pentru poliţia politică pe care a reinstaurat-o în Craiova. Atuurile mele în această luptă nu sunt deloc de neglijat şi de aceea cred că voi reuşi să ies, din această încercuire pe care mi-au făcut-o, cu capul sus. Păi în primul rând, cred că vom continua să ne batem şi în partea a doua a competiţiei, iar la final sper să ne clasăm pe un loc care să ne ducă în Liga I, acolo unde ne este locul"

Mititelu ia în calcul şi faptul că mai mulţi fotbalişti nu se vor mai prezenta la reunirea lotului programată pe 20 ianuaire.  "Am speranţa că majoritatea vor fi prezenţi la datorie pe 20 ianuarie, însă, dacă vom înregistra şi absenţi motivat sau nemotivat vom fi nevoiţi să apelăm la alţi jucători care vor dori să intre alături de noi în această luptă. Am deja câteva solicitări de înrolare, să zic aşa, din partea unora care, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, vor să intre în luptă alături de noi. Asta şi pentru că toţi ştiu că în momentul când voi rezolva situaţia financiară toată lumea va fi super mulţumită. Dacă cu salariile jucătorilor se mai poate aştepta, pentru hrană şi pregătire este necesar să avem resurse, altfel nu avem nicio şansă", a încheiat finanţatorul Craiovei.Comentarii

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 5 + 9 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015