Fotbal

Mihai Teja: "Am pierdut mâna stângă, mâna dreaptă...". În prima parte a interviului pentru stiridesport.ro, antrenorul lui "U" vorbeşte despre efectele crizei angajaţilor

"Am pierdut mâna stângă, mâna dreaptă.."

Mihai Teja, antrenorul Universităţii Cluj, a vorbit pentru stiridesport.ro despre evenimentele neplăcute din ultimele zile, în care angajaţii au intrat în grevă şi au blocat o parte din activitatea echipei, despre şansele la play-off şi la promovare, despre mitingul suporterilor şi a comentat foarte interesant posibila venire a unui investitor care să salveze clubul de la faliment.

În partea I, discutăm despre meciul de la Braşov (0-0, cu Boboc, Vojtus şi Greu eliminaţi) şi criza declanşată de protestul angajaţilor, pe care şefii de la Bucureşti au crezut că o pot înăbuşi la tribunal, dar judecătorul le-a dat câştig de cauză celor 16 "grevişti".

- Sunteţi supărat pe jucători pentru cele 3 cartonaşe roşii?

- Nu ştiu dacă a fost un joc atât de violent, încât să fie atâtea cartonaşe galbene şi roşii. Nu cred că băieţii mei sunt atât de violenţi sau karatişti. Nu am jucat foarte agresiv. Agresiv, dar la minge şi am încercat să jucăm fotbal. Nici nu vreau să comentez foarte mult arbitrajul, dar două dintre eliminări au fost dictate cu mare uşurinţă. A treia, la Greu, poate Răzvan s-a dus să dea cu capul, dar nu a avut neapărat intenţia să lovească dur adversarul. A fost o încăierare, cum se întâmplă tot timpul. Dar acolo arbitrul e acoperit de regulament.

- Altfel, aţi dominat o echipă mai experimentată la ea acasă.

- A fost un meci bun, mi-a plăcut atitudinea jucătorilor mei, agresivitatea lor, repet, pozitivă. Au vrut, şi-au dorit să câştige. Important e să dai ce ai mai bun şi să joci ce antrenezi. Toţi cei trei de pe bancă au intrat foarte bine, Andreas, Greu şi Târnovan. Au adus ceva în plus în calitatea jocului. Iar ca să ai ocaziile pe care le-am avut în 7 jucători de câmp, asta denotă ambiţie şi dorinţă clară de victorie. 

- Aţi avut o "bancă scurtă" la meci. Fără maseuri, doctor...

- După cum ştiţi, ei sunt nemulţumiţi din cauza lipsei banilor, nu sunt plătiţi de 5-6 luni, nu ştiu exact. E normal să fie supăraţi. Fiecare om se duce la muncă pentru a fi răsplătit. Şi până la urmă trebuie să şi trăieşti, ai şi familie acasă. Fiecare are dreptul să facă ce depinde de el ca să-şi reprimească drepturile. Eu nu sunt supărat, cu toate că mi-e greu.

- V-aţi simţit oarecum trădaţi din punctul acesta de vedere?

- Nu neapărat trădaţi. Nu-i uşor să fii neplătit. Eu tot timpul m-am pus în pielea lor. M-am pus în ipostaza celui care pătimeşte. Aşa ne dăm seama că au dreptate. Nu e uşor pentru nimeni. Acum cât de puternic poţi să fii psihic, câtă dragoste şi plăcere să ai pentru meseria ta, cât de ataşat eşti de oamenii cu care munceşti, cu care poate ai avut nişte performanţe? Cu toţi oamenii aceştia am făcut performanţă împreună acum 2-3 ani, am muncit împreună, am transpirat împreună. Cred că şi la bine au fost mulţumiţi. 

- Spuneţi că momentul a fost nepotrivit?

- Poate perioada nu a fost bine aleasă. Am pierdut mâna dreaptă, mâna stângă, piciorul stâng. Fără oameni nu poţi desfăşura o activitate normală. Fiecare are o contribuţie importantă, că e maseur, că e magazioner, că e şofer. Nu e numai antrenorul sau jucătorii. E o muncă făcută în mulţi oameni. Tot timpul am încercat să scot în evidenţa munca tuturor. Chiar şi când ne-am salvat cu "U" de la retrogradare. Şi a doamnei care face curăţenie în vestiar şi a doamnei care spală echipamentul, toată lumea contribuie când se obţine o performanţă şi eu am scos mereu în evidenţă lucrul acesta.

- Cum vă descurcaţi, concret, fără ei?

- Jucătorii îşi cară singuri apa, nu mai facem masaje, recuperare, cărăm singuri materialele ajutătoare de care avem nevoie. Plus că a fost o deplasare destul de grea, la Braşov, unde nu ne-a fost uşor. Oamenii ne lipsesc. Dar toată lumea a înţeles alegerea lor. Cu mulţi dintre ei sunt şi prieten, nu e doar o relaţie antrenor-magazioner, antrenor-şofer de autocar. Nu ştiu dacă a fost cel mai bun moment, era bine poate într-o pauză competiţională. Tot ce făceau ei acum trebuie să facem noi.

- Poate nu ar fi avut acelaşi efect într-o pauză.

- Da, e posibil.

- La Braşov aţi fost cu un autocar închiriat. La antrenamente cum vă descurcaţi?

-La antrenamente mergem cu maşinile noastre. Avem două maşini de la club, plus câţiva băieţi care mai au maşini, ne grupăm câte 3-4 şi mergem. Asta e ultima problemă. Mai greu e cu spălatul echipamentelor, cu alte lucruri. Am vorbit cu oamenii, ne-au zis că le pare rău, dar situaţia era insuportabilă şi trebuia să vadă cineva acest protest. 

În partea a doua, Mihai Teja vorbeşte despre obiectivele echipei, transferuri şi oferă o perspectivă interesantă vizavi de venirea unui investitor la club. 

Etichete

Mihai Teja u cluj
Comentarii
  • 2016-3-17, 18:28
  • Scris de : dad
Cica FRF si LPF vor oferi un loc in liga 2 pt U in cazul falimentului actualei societati.A si vb Boc cu Burleanu si Iorgulescu.Mi-a zis cineva apropiat clubului. Si se zice ca actionariatul noi societatii care se va crea e deja stabilit iar obiectivul e promovarea in prima liga anul viitor. Puteti verifica voi stiridesport.ro aceste informatii?
  • 2016-3-17, 16:02
  • Scris de : Adi
Partea a 2 a?
  • 2016-3-16, 18:23
  • Scris de : adi
Nu se intelege nimic !!! Bleahhh!
  • 2016-3-16, 15:46
  • Scris de : stiridesport.ro
corectat!
  • 2016-3-16, 19:45
  • Scris de : ion
Unde e partea a doua???

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 9 + 9 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015