Fotbal

 • ASA Târgu Mureș
 • CS U Craiova
 • STEAUA Bucureşti
 • PANDURII Tg Jiu
 • PETROLUL Ploieşti
 • ASTRA Giurgiu
 • DINAMO Bucureşti
 • FC BRAŞOV
 • CFR Cluj
 • RAPID Bucureşti
 • CONCORDIA Chiajna
 • GAZ METAN Mediaş
 • OŢELUL Galaţi
 • U cluj
 • VIITORUL Constanţa
 • CEAHLĂUL Piatra Neamţ
 • FC Botoșani
 • CSMS IAŞI

Exclusiv Confesiunea lui Arpad Paszkany! Cu cine a negociat vânzarea clubului, numele surpriză în jurul căruia s-a construit proiectul de succes din Gruia şi cum va arăta viitorul lui CFR Cluj

EXCLUSIV: Confesiunea lui Paszkany!
Foto: Zoltan Cantor

CFR Cluj traversează cel mai dificil moment de când clubul a fost preluat de Arpad Paszkany. S-au adunat foarte multe semne de întrebare legate de viitorul formaţiei care a dominat fotbalul românesc în ultimii 8 ani. Zoltan Cantor, coautorul volumelor ”Centenarul unui vis” și ”Vestiarul campionilor”, a adopat o poziţie critică pe reţele de socializare faţă de ultimele decizii ale patronului vişiniilor. Paszkany a reacţionat şi a răspuns punctual la toate problemele legate de echipa din Gruia. Cantor a ales să publice dialogul cu omul de afaceri clujean, pe www.stiridesport.ro, pentru ca fanii formaţiei feroviarilor să aibă o imagine mai aproape de adevăr asupra evenimentelor din ultima perioadă. 

Confesiunea lui Arpad Paszkany! Cu cine a negociat vânzarea clubului, numele surpriză în jurul căruia s-a construit proiectul de succes din Gruia şi cum va arăta viitorul lui CFR Cluj. 

1. Despre club, televiziune şi investiţia în fotbalS-a spus că declinul lui CFR Cluj a coincis cu momentul în care Arpad Paszkany şi-a mutat interesele de afaceri în zona mass-media. Patronul vişiniilor nu dă nicio şansă acestei prezumţii. 

"Din păcate, un club din România în care se investesc resurse personale va rămâne în cele din urmă fără bani. O investiţie într-un club de fotbal duce la pierderi. Singura întrebare care rămâne este cât de mare e acea pierdere. Singurul mod de a face profit în fotbalul din România este să te califici în grupele Champions League şi asta aproape în fiecare sezon"

"Dacă începând din septembrie 2012 s-ar fi trecut la o strategie managerială ca aceea de la Dinamo, de exemplu, probabil clubul mai rezista financiar 2-3 sezoane, dar, până la urmă, tot s-ar fi terminat banii. Trebuie înţeles că, într-o asemenea activitate, chiar dacă cineva e dispus să investească şi să nu ia banii înapoi, până la urmă, dacă nu se ajunge la o activitate de minimă autofinanţare, deznodământul e acelaşi. Nimeni nu poate să pompeze bani la infinit într-o activitate care nu aduce alţi bani.

Toate trofeele pe care CFR le-a câştigat au fost pe baza celei mai mari investiţii din fotbalul românesc al ultimilor 25 de ani. Au fost, desigur, pierderi financiare, dar nu-mi pare rău. A fost bine, a fost frumos, a fost emoţionant. De multe ori am fost supăraţi, însă ne-am şi bucurat în foarte multe rânduri.

Eu îmi cunosc greşelile şi mi le asum, dar, chiar dacă aş fi avut mai mult timp după 2008 să mă ocup de echipă, tot ăsta ar fi fost finalul. Faptul că, după 2012, oameni apropiaţi de club, după primele 3-4 rezultate slabe din campionat, au început să spună că sută la sută Arpi scoate banii din club şi îi duce la TV, mi-a întărit convingerea că trebuia să mă retrag mai repede din fotbal (încă din 2008) şi că, construcţia stadionului a fost cea mea mare greşeală a mea în fotbal. Şi vă mai spun, nu pentru că ar trebui să mă justific în faţa cuiva din club sau din afara lui, să dau explicaţii unora care vorbesc fără să gândească prea mult, că societatea Look TV a fost înfiinţată în martie 2011. 90 la sută din investiţie s-a realizat în 2011, iar deschiderea oficială a fost în 14 februarie 2012. Cine a uitat poate să caute pe Internet. Mai mult, televiziunea a fost o idee mai bună decât investiţia într-un club de fotbal. Am putut să vând televiziunea, pe când clubul de fotbal nu o să-l ia nimeni, nici pe gratis"

2. Despre ANAF şi datoriile la Stat. CFR Cluj s-a ales cu conturile blocate, după ce un control ANAF a relevat o datorie de 11 milioane de euro, constând în neplate unor impozite la salariile jucătorilor în ultimii 5 ani. Paszkany a atacat în instanţă măsura ANAF şi aşteaptă o decizie favorabilă clubului din Gruia.

"Ca să spunem adevărul, este o realitate, un aşa zis "Gicu" din Bucureşti, de la ANAF, de pe o zi pe alta, spune că, după părerea lui, în ultimii 5 ani clubul trebuia să plătească aproximativ 6 milioane de euro, impozit pe salarii. Şi, după calcularea penalităţilor de întârziere, dintr-odată, a apărut în presă că sunt de plătit 11 milioane de euro la Stat. Desigur, iniţial am crezut că e o glumă proastă, dar, după 3 zile, a venit pe fax şi înştiinţarea oficială. Aşa ceva nu există în nici o ţară normală din punct de vedere fiscal.

Ca şi societate, CFR-ul are două controale anual, prima dată de la Finanţe (mai nou ANAF), deoarece pentru licenţă e nevoie de dovada că nu avem datorii la Stat. După aceea, pentru dosarul de licenţiere, o comisie din care face parte şi un membru ANAF mai face o analiză financiară. Acest lucru este necesar şi pentru UEFA, dacă vrei să joci în cupele europene.

Când îl întrebi pe acest Gicu pe baza cărei legi se recalculează aceste impozite pe salarii, deoarece la un club de fotbal este valabilă şi se aplică legea sportului, el spune că nu îl interesează această lege a sportului. Probabil, însă, clubul va câştiga în instanţă procesul intentat. Problema este că, chiar dacă clubul câştigă procesul, până atunci conturile rămân blocate. După proces, probabil că acest Gicu n-o să fie nici măcat atenţionat, existând probabilitatea ca între timp să fie chiar şi avansat"

3. Despre eşecul preluării clubului de către investitori străini. Paszkany a dezvăluit cu cine a negociat pentru preluarea echipei clujene şi motivul pentru care afacerea nu s-a concretizat.

"În asemenea condiţii, într-o ţară în care legile sunt interpretate după voinţa fiecăruia, ne mai mirăm că nimeni nu mai vrea să investească bani în fotbal? Până a apărut această ştire în presă, pe un fapt retroactiv, într-adevăr au fost trei investitori serioşi care au vrut să cumpere acţiunile de la club. Acum, după aceste întâmplări, pot să spun că una dintre societăţile interesate a fost gruparea care a cumpărat clubul italian Bari, acolo unde a mers Răzvan Zamfir ca director de mercato. Cealaltă era o mare casă de avocatură din America de Sud, care a adus în Europa mai multe sute de jucători, printre care mai mulţi fotbalişti care sunt an de an pe lista candidaţilor la câştigarea Balonului de Aur. Iar a treia societate era a unui proprietar de club de fotbal din Emiratele Arabe Unite. Din păcate, toate acestea sunt de domeniul trecutului"

4. Un scurt istoric al "ţepelor" luate de CFR Cluj. Paszkany a dezvăluit cât l-au costat greşelile în ceea ce priveşte strategia de transferuri. Pe lista neagră a omului de afaceri apar numele lui Dorsin, Yssouf Kone, Fabbiani sau De Zerbi. Şi Mandorlini, actualul antrenor al Veronei, primeşte o menţiune specială.

"Una dintre cele mai mari bucurii ale mele este transferul lui Răzvan Zamfir la Bari. În cazul lui, zicala că nimeni nu e profet în ţara lui e cât se poate de valabilă. Niciodată n-am înţeles de ce pe Răzvan îl ating atâtea jigniri, atacuri, neadevăruri, şi asta nu numai din partea adversarilor, ci şi din partea presei, chiar a celei locale şi chiar şi din partea propriului public.

Chiar dacă am încercat să stau departe de partea administrativă a clubului şi de presă, pe mine şi pe Iuliu Mureşan toţi ne înjurau şi ne înjură în continuare. Am înţeles, asta face parte din show, dar atacurile continue împotriva lui Răzvan au fost de neînţeles pentru mine.

Spun acum, hotărât şi deschis în faţa tuturor, că, în perioada de preşedinţie a lui Iuliu Mureşan, cea mai mare realizare a fost cooptarea lui Răzvan Zamfir în proiectul CFR, chiar şi mai mare decât cucerirea trofeelor. Acestea au fost câştigate pe teren, de jucători şi de antrenori. Dar, pe teren jucau în mare parte jucătorii aduşi de Răzvan Zamfir. Iuliu este prietenul meu şi, oriunde l-aş fi numit ca manager - să nu uităm că înainte de fotbal a avut cu totul alte sarcini administrative în societăţile mele - ar fi fost capabil să obţină rezultate mult peste medie în orice activitate. El este un fost medic şi nu ne puteam aştepta să fie un excepţional constructor, om de finanţe sau de fotbal. De aceea, înainte de a veni Răzvan, Iuliu s-a bazat pe impresari care, împreună cu asociaţii lor portughezi, ne-au cam păcălit. Aşa au ajuns la CFR Frangipane, Amoreirinha (am plătit un milion de euro pentru el) şi alţii. A urmat mega-pierderea Fabbiani, Hirschfeld, Dorsin, Sandberg, Yssouf Kone, Ogbonna (au mai fost cel puţin cinci), care, de la primul până la ultimul, au plecat pe gratis de la CFR. Aducerea lor la CFR, plus managerii şi salariile plătite, ne-au costat între 15 şi 17 milioane de euro.

După aceea a venit duşul rece de la Mandorlini (De Zerbi, Bottone şi alţii), cu încă 7 milioane, plus Mandorlini şi staff-ul lui, salarii, bonusuri, despăgubiri la plecare, încă mai mult de 5 milioane de euro.

Dacă îi mai adăugăm pe Gabi Mureşan (850.000 de euro la Bistriţa), Hora (700.000 de euro la Bistriţa), plus Cristi Bud, pentru care am plătit un milion de euro când l-am transferat de la Mediaş, şi care au plecat tot gratis de la noi, pe lângă asta noi plătindu-le salariile unora dintre ei chiar dacă jucau în altă parte sub formă de împrumut, avem tabloul general al ţepelor. Chiar dacă, de exemplu, Gabi Mureşan ne-a şi ajutat mult"

5. Răzvan Zamfir, omul-mercato la Bari. Paszkany vorbeşte la superlativ despre omul care a ajuns să ocupe o funcţie importantă la Bari, locul 15 în Serie B. Zamfir va dirija campania de transferuri a italienilor.

"De când a venit Zamfir la club, balanţa de cumpărări-vânzări s-a echilibrat, ba chiar am intrat în zona profitabilităţii. De aceea spun şi repet că îmi ridic pălăria înaintea lui Răzvan. Se vede că priceperea şi corectitudinea lui sunt apreciate şi la nivel mai mare, altfel cum ar fi ajuns în Italia unde sunt mai mulţi rechini decât păstrăvi în fotbal?

Răzvan trăieşte şi moare pentru fotbal. El nu munceşte pentru salariul lunar sau pentru bonusuri, ci pentru că fotbalul îi curge prin vene. Rar găseşti aşa oameni şi mă simt onorat că, timp de 8 ani, am lucrat cu el. Dacă o să-l întrebi o să îţi certifice că întotdeauna l-am apreciat şi o să-i apreciez profesionalismul, dăruirea şi corectitudinea. Şi o să vezi că, dacă o să aibă posibilitatea, o să ajute în continuare CFR-ul oriunde l-ar duce viaţa"

6. "CFR nu moare!". Paszkany promite faptul că nu va permite ca echipa din Gruia să se desfiinţeze. Totuşi, patronul feroviarilor recunoaşte că va urma un regres pe plan sportiv şi că accesul în competiţiile europene, în următorii 5 ani, ţine de domeniul fantasticului.

"Cu mare probabilitate, în următorii 5-7 ani CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă din România, dar de murit CFR nu va muri. Sunt multe exemple în Europa, la nivel de cluburi. Napoli, FC Koln, West Ham United, etc. Au trecut prin purgatoriul unei ligi inferioare şi, curăţate, aceste cluburi au ajuns din nou în frunte. Atâta că, pentru asta, e nevoie de o înţelegere colectivă, de un spirit de solidaritate al suporterilor care, în momentul actual, din păcate...După părerea mea, în Ardeal nu există şi nu cred că în următorii 10-15 ani o să existe.

Un alt aspect, dacă te uiţi în Liga 1, vezi că cea mai mare nedreptate e că două treimi dintre cluburi sunt menţinute în viaţă din bani publici şi asta se întâmplă în defavoarea investitorilor privaţi. Aşa se întâmplă, de exemplu, cu Viitorul lui Hagi, care, dacă nu mă înşel, a migrat parcă în a treia comună - orăşel pentru bani. De asemenea, Botoşani, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş, Târgu-Jiu (sindicatele) Petrolul, etc., sunt întreţinute din bani publici, deci din banii noştri, ai tuturor, joacă fotbal din impozitele plătite de noi. În cazul lui CFR Cluj, un Gicu din Bucureşti scoate de pe raft dosarele cu impozite şi, unilateral, în afara legii, spune că mai trebuie să plătim statului 10-11 milioane de euro dacă mai vrem să jucăm fotbal cu "Băieţii mari".

7. Relaţia cu Ştefan Gadola şi Energobit. Paszkany şi Gadola s-au contrat în presă în jurul subiectului implicării lor la clubul din Gruia. Patronul lui CFR a contabilizat contribuţia la club a partenerilor lui de afaceri.

"Dacă nu mă înşel, în 2003, prietenul meu Peter Pal ne-a sugerat că el şi asociaţii lui, Ştefan Gadola şi Ioan Socea, ar dori să ajute CFR-ul. Eu am dorit ca să simtă ca şi cum CFR-ul ar fi şi al lor şi le-am sugerat ca să ajute clubul cum le convine lor mai mult (anual cu 1,5 milioane de euro) şi eu să le dau la fiecare în parte câte 9 la sută din acţiunile clubului, chiar şi atunci când ei plătesc din societate ca reclamă sau sponsorizare. Şi nu le-am scăzut din cele 27 de procente nici atunci când am introdus în club multiplul acestor sume. De când sunt asociaţi şi până Energobitul a fost al lor au plătit 6,5 milioane de euro. Şi, cred că nu mă înşel dacă spun că vânzarea firmei lor a fost un succes şi pentru că echipa noastră a jucat cu Energobitul pe piept în Champions League. După vânzarea Energobitului, Ştefan Gadola a împrumutat clubul cu aproximativ 3,1 milioane de euro (din care 1,9 milioane i s-au returnat), iar Peter Pal a împrumutat clubul cu 500.000 de euro"

"Sincer şi din toată inima le mulţumesc pentru sprijinul lor, eu, personal, şi în numele clubului şi al suporterilor. Sper, sincer, ca în timp clubul să le poată returna şi restul de credit. Încă o dată, recunoştinţă pentru că au fost singurii care au sprijinit clubul, după posibilităţile lor, şi au simţit CFR-ul ca şi cum ar face parte din familia lor. O să-i consider mereu prietenii mei. Nu consider că mie şi firmelor mele ni se datorează recunoştinţă pentru ce am făcut. Cred că mare parte din cele 94 de milioane de euro pe care le-am investit nu o să le mai văd niciodată. Dar multele bucurii şi satisfacţii pe care CFR le-a adus, mie şi altora, au meritat sacrificiul"

8. Mesajul pentru fanii lui CFR Cluj! "Cu această ocazie, urez tuturor suporterilor CFR-işti din Cluj şi din toată lumea La mulţi ani!, în speranţa că CFR-ul o să ne mai aducă satisfacţii"

Ultimul cuvânt îi aparţine lui Zoltan Cantor. Vechi suporter al sportului clujean, Cantor vorbeşte cu patimă despre absenţa comunităţii şi a autorităţilor locale de lângă cele două echipe care au generat cea mai frumoasă rivalitate din fotbalul ardelean, U şi CFR.

"Paszkany Arpad are aceste păreri influenţate probabil şi de frustrarea că alte echipe au fost şi sunt sprijinite de comunităţile locale, joacă pe chirii modice pe stadioane construite din bani publici practic pentru ele. Clujul e un caz singular. În locul unor energii coagulate în jurul a două echipe care reprezintă oraşul, atât CFR, cât şi Universitatea, au fost puse pe lista de aşteptare, aceasta când n-au fost complet ignorate de autorităţi. Şi Florian Walter a plecat dezamăgit din Ardeal.

CFR a fost, încă din momentul revenirii în prim-plan, atacată pe faţă de presa aservită unui anumit brand. CFR era mereu echipa arbitrilor, dar dacă analizai joc cu joc, fază cu fază, observai contrariul.

Probabil s-au adunat prea multe, pe lângă criza financiară globalizată care a afectat şi afacerile patronului CFR-ist. Cu toate acestea, cele opt trofee, cele trei finale pierdute pe lângă acestea, cele 30 de puncte obţinute în Champions League, certifică investiţia imensă în club, stadion şi echipă. Au mai investit şi alţii fără să obţină rezultatele interne sau externe ale CFR-ului. Au fost şi greşeli manageriale, dar rezultatele obţinute fac din CFR cea mai de succes afacere din fotbal. Dacă nu venea criza financiară sau clubul avea minim de susţinere din partea autorităţilor locale (măcar o parte din cheltuielile din construcţia stadionului), CFR domina probabil ani de zile fotbalul din România, cu rezultate notabile şi pe plan internaţional"

Comentarii
 • 2015-1-11, 15:19
 • Scris de : Cali
Orice ar fii, CFR a adus primul titlu la Cluj. Cfr a batut Roma la ei acasa si pe Manchester, pe langa multe participari in cupele europene. CFR are in vitrina 8 trofee. Acestea sunt fapte si bucurii pe care istoria nu le mai poate sterge, bucurii si satisfactii la care U cluj poate doar sa viseze. Restul nu mai conteaza...FORZA CFR!!!!!!
 • 2015-1-11, 23:20
 • Scris de : mihalik
ce sa viseze ..vai de capul lor de chiriasi
 • 2015-1-11, 14:08
 • Scris de : Victor
?!?!-------94milioane de EURO------?!?!?! Asta oare ce fumeaza :))? Singura modalitate in care se pot justifica astfel de sume , este "costul" fiecarui trofeu cumparat , sa fie inclus in banii astia :)))
 • 2015-1-09, 16:18
 • Scris de : dragos_eu
DESFINTAREA!!! HA HA HA CFR MOARE!!! HAIDE "U"!
 • 2015-1-08, 15:05
 • Scris de : Hai draga CFR !
Forever CFR Cluj !
 • 2015-1-09, 16:19
 • Scris de : dragos_eu
DESFINTAREA!!! HA HA HA CFR MOARE!!! HAIDE "U"!
 • 2015-1-08, 14:44
 • Scris de : Vasile de pe Somes
Nu-l credeti pe grof!In 8 ani chelomanul a cistigat dublu din cit a investit in cfr si in stadion.Faceti calculele si va veti convinge.Din pacate pentru achipa din deal au mai descoperit si altii"reteta financiara"numita Champions League,in spata Becali.
 • 2015-1-07, 23:33
 • Scris de : franar=hot
franari, deveniti tot mai patetici! Penibili ca deobicei. Pamant pe voi, fara atatea povesti.
 • 2015-1-07, 22:11
 • Scris de : CAMPIONII
NU MOR CAII CAND VOR CAINII!!!MANDRU CA SUNT CFR-IST, ADICA FERICIT!!!!!!!FORZA DRAGA CFR!!!!
 • 2015-1-07, 17:21
 • Scris de : Mitica Soponeala
Ioi , ioi ce facem noi acum ? Obișnuit Arpi cu sandvici cu berica , cu bănuți , no acum iar trebe se luam muie si e tare frig si prețul tot mic ( 60 lei ) bucata . Asa dat ordin scrofu , ca si el tot cu 60 o ia sus . Ioi Arpi draghe tare greu , ce facut cu noi ?
 • 2015-1-07, 15:19
 • Scris de : costel
franarilor, iar sunteti tari in tastatura si in realitate sunteti mielusei? ciocu mic si vedeti-va de schela din deal ca in curand o sa fie dusa la fer vechi. va salut. Keep Calm & FORZA "U"
 • 2015-1-07, 16:04
 • Scris de : luis
Oare?Esti sigur?Cred ca "u" ar fi ultima echipa unde ar merge un CFR-ist.Mai bine la Sanatatea sau Jucu.
 • 2015-1-07, 18:21
 • Scris de : RebelU
puteti merge si la mamele voastre sub buric :))))) un UIST nu "merge" nicaieri iar voi asta nu veti intelege niciodata.. sunteti deja in drum spre Tg Mures?
 • 2015-1-07, 18:31
 • Scris de : luis
oare asa este?Ia vezi tu cati "u"isti au trecut la CFR cand erati in B
 • 2015-1-07, 18:55
 • Scris de : Arrow
Salut, luis!!! Bine ai revenit. De ce nu scrii luis cu L, ma faci si pe mine sa scriu asa. Lasa, nu te necaji. Veniti si voi langa noi. Totul v-a reveni la normal. La faza cu fair play-ul de la Mioveni am vrut sa dispara echipa voastra. Dar am stat si m-am gandit. Daca dispareti, dispare competitia, rivalitatea. Eu imi doresc sa dispara si Iuliu Muresan. Atat. Prietenii stiu de ce.
 • 2015-1-07, 19:05
 • Scris de : luis
Si inca ceva,o rivalitate sanatoasa si plina de respect este benefic in orice domeniu,nu numai in fotbal.Fara adversari,rivalitate nu existi,nu te mai motiveaza nimic.
 • 2015-1-07, 19:04
 • Scris de : luis
Salut "sageata",din lene,mi-e lene sa apas pe caps lock.Langa voi in insolventa?Sau langa voi in galerie?:-))).Eu ,daca se intampla sa se desfiinteze CFR-ul nu ma mai uit la fotbalul din rumunica.Singura echipa care m-a interesat a fost,este si va fi CFR.Si pentru cei ce se bucura,disparitia CFR-ului este si va fi o problema si pentru ceilalti.Mediul nu este sanatos,si tot mai multe echipe se vor inbolnavii.Dar ca si o iesire din scena as dori sa batem "U"in finala cupei.
 • 2015-1-07, 19:21
 • Scris de : Bla bla
Cu ce echipa sa bateti "U " ? Tu traiesti tot in trecutul ala mincinos, finantat cu bani obscuri. Toti jucatorii va pleaca si vin din divizia C gratis. E gata cascavalul. Treziti va
 • 2015-1-07, 21:05
 • Scris de : Sory
Pe voi vă batem și cu juniorii,și încă ceva la voi e gata cașcavalul de mult,cașcavalul din fotbalul românesc este gata,degeaba ne jucăm noi pe aici cu mingea și cănd ajungem în Europa ne bat toți,nu mai avem competiție,au dispărut echipe bune cam acesata este problema,nu contează cine cîștigă,contează să mai putem juca fără frică cu băieții mari.
 • 2015-1-07, 21:37
 • Scris de : Bla bla
Visati in continuare franarilor. Juniorii vostri sunt mai slabi decat a lui "U". Nu aveti nici juniori de valoare. Se apropie potopul. Dar poate o sa va treziti la meciul direct. Sper sa nu va ratam in cupa Romaniei.
 • 2015-1-07, 19:33
 • Scris de : luis
Nu-i nicio problema ,eu tot sper sa va batem.La ce echipa aveti si voi,pot spera.Nu-i asa?:-)
 • 2015-1-07, 20:13
 • Scris de : intruder
Intre noi fie vorba la ce echipe avem putem spera fiecare :) ar fi fain sa avem macar o semifinala la Cluj daca nu o finala sa crape miticii, cu stadioane pline, fairplay si fara scandal iar cel mai bun sa castige la ce echipa aveti sau veti avea si daca nu te superi:) sper sa sa fim noi aceia.Hai ,, U"!
 • 2015-1-07, 21:16
 • Scris de : Arrow
Subscriu. Nu se supara luis. Ii baiat de treaba.
 • 2015-1-07, 22:20
 • Scris de : intruder
Imi face mare placere sa vad un dialog civilizat unicul de pe aici din pacate,intre doi OAMENI civilizati, bravo voua
 • 2015-1-08, 19:51
 • Scris de : Arrow
Cam asta incerc eu sa fac pe aici. Pentru ca hai sa fim seriosi. Daca dispar ambele echipe (nu se stie niciodata), ce facem? Ne intalnim la Teatru :) Sunt convins ca exista (si cunosc personal) oameni de treaba in ambele tabere. Oameni cu coloana vertebrala cu care poti bea o br la Chios. Fiecare avem servici, copii sau altii inca merg la scoala. Suporterii ar trebui sa fie rivali dar nu dusmani.
 • 2015-1-07, 20:23
 • Scris de : luis
Pentru noi ar fi cantecul de lebada,deci mai bine noi.Hai CFR:-))
 • 2015-1-07, 22:28
 • Scris de : intruder
Lasa ma ca nu-i dracul asa de negru va descurcati voi cumva pentru noi ar fi dupa o jumatate de secol deci...Oricum ar fi cine bate da o bere-n Chios ca pe vremuri apropos ce bere preferi? :)))
 • 2015-1-07, 19:17
 • Scris de : Arrow
Stai linistit ca nu ne lasa miticii in finala. Nici pe noi, nici pe voi.
 • 2015-1-07, 19:23
 • Scris de : luis
Pacat,ar fi frumos,si sa se joace la Cluj.
 • 2015-1-07, 14:46
 • Scris de : misu
Forta CFR, restul este CanCan !
 • 2015-1-07, 13:37
 • Scris de : suporter
Daca cfr dispare din prima liga nu va mai reveni niciodata iar toti suporterii o sa se duca pe Cluj Arena si o sa sustina singura echipa a orasului...speram ca ea va ramane in liga 1!!
 • 2015-1-07, 13:13
 • Scris de : DNA
Da de terenurile de la polus si alte afaceri curate nu zice nimic nea Arpad?Si ar trebui sa-i fie rusine sa zica ca nu a fost sprijinit de autoritati.
 • 2015-1-07, 12:44
 • Scris de : kvsc
Toata lumea greseste si deobicei vine si nota de plata a greselilor. Dar marea gresala, daca-i putem spune gresala si de care nu s-a amintit nimic in articol, pentru ca evident ei nu se vad asa, a fost aroganta si ambitia prostesca a geniului din gruia. Ura fata de "U" si de tot ce semnifica "U", cred ca i-a influientat toate deciziile proaste. Sa-ti inventezi o istorie, cica din 1907, numai ca sa-ti justifici vechimea si lipsa trecutului, mi se pare cel mai mare gest de desconsiderare si de aroganta la adresa Clujului. Sa spui ca "U" a fost echipa comunista si sa-ti asmuti presa, impotriva adevaratului simbol al Ardealului, sa incerci sa furi fara nerusinare identitatea acestuia, dupa ce in trecut ai incercat sa-l cumperi, mi se pare de neiertat. Asadar, dispareti in negura asa cum ati si aparut.
 • 2015-1-07, 12:55
 • Scris de : mU.....e
bla bla bla bla, adevarata echipa a ardealului? de cand? pana unde? satelitul echipelor din bucuresti! hai pa
 • 2015-1-07, 11:49
 • Scris de : cip
Forzza CFR..

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 1 + 8 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015