Fotbal

 • ASA Târgu Mureș
 • CS U Craiova
 • STEAUA Bucureşti
 • PANDURII Tg Jiu
 • PETROLUL Ploieşti
 • ASTRA Giurgiu
 • DINAMO Bucureşti
 • FC BRAŞOV
 • CFR Cluj
 • RAPID Bucureşti
 • CONCORDIA Chiajna
 • GAZ METAN Mediaş
 • OŢELUL Galaţi
 • U cluj
 • VIITORUL Constanţa
 • CEAHLĂUL Piatra Neamţ
 • FC Botoșani
 • CSMS IAŞI

Special Falsuri, judecători influenţaţi şi jucători puşi să semneze hîrtii în alb. Asta spune Ganea că face Anastasescu la "U" Cluj. Contraofensiva administratorului: "Să aştept să-mi dea în cap?"

 • Publicat în 31 Martie, 2015 la 09:38
 • de
Război Ganea vs. Anastasescu la "U"!

Fostul antrenorul al Universităţii Cluj a declanşat un război total în justiţie cu şefii "studenţilor". Ionel Ganea a scos la înaintare artieleria grea în disputa cu "U" Cluj şi a adus acuze extre de grave, fapte de corupţie, în managementul clubului Universitatea.

Ionel Ganea tocmai a câştigat astăzi la Curtea de Apel Suceava un proces cu Universitatea Cluj, iar clubul este obligat să îi restituie drepturi salariale în valoare de 89.000 de euro, printre care şi prima de salvare de la retrogradare. Detalii

Antrenorul de 42 de ani spune că principalul responsabil de neregulile de la clubul universitar este Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al lui "U" Cluj. El a dezvăluit pentru StirideSport.ro amănunte incendiare referitoare la procesele din justiţie ale clubului.

"În primă fază am pierdut procesul la Tribunalul Botoşani cu judecătorul "bun", care are o relaţie foarte bună cu doamna aceasta administrator şi care interpretează cum vrea el, nu cum scrie legea. În contractul meu clauzele erau foarte clare, de aceea am făcut recurs. Eu nu sunt interesat să cer declanşarea falimentului Universităţii. Dacă nu mi se vor plăti banii în termen cât mai scurt, mă voi îndrepta în justiţie împotriva administratorului judiciar. Este răspunzătoare pentru tot ceea ce se întâmplă la Universitatea Cluj".

Ganea şi-a continuat tirada asupra avocatei Anastasescu despre care spune că ar fi sprijinită de politicieni influenţi. "Dânsa este răspunzătoare pentru foarte multe falsuri, pentru că are un grup din acesta organizat cu care lucrează foarte bine. A crezut, că reprezentând pe cineva din politică la un moment dat (e vorba de fostul premier Adrian Năstase. Anastaescu a fost avocata familiei Năstase - n.r.), şi-a creat nişte relaţii foarte bune în toate domeniile, inclusiv în justiţie şi că merge la infinit cu treburile astea. Dar uite că s-a schimbat situaţia în România", a răbufnit el.

"O mare parte din dosarele mele au fost judecate, din coincidenţă sau nu, doar de judecătoare cu soţi procurori, neamuri în poliţie sau soţi în poliţie. Am toate detaliile în acest sens, am strâns un dosar cu vreo 500 de pagini despre fiecare în parte.  E ciudat cum dosarele lui Anastasescu au fost trimise spre judecată doar în zona Moldovei, la Bacău, Galaţi, Botoşani, Suceava, zonă controlată de PSD", a mai spus Ganea.

 "N-AM AVUT NICIUN DOSAR ÎN TOATĂ MOLDOVA!"

Marieta Anastasescu a reacţionat la "rechizitoriul" întocmit de Ganea. Ea a explicat şi motivele denunţării unilaterale a contractului cu fostul tehnician. "Domnul Ganea spune aceste lucruri despre mine de vreo doi ani încoace, nu este ceva nou. Toţi practicienii în insolvenţă în societăţile aflate în reorganizare au denunţat unilateral contractele jucătorilor. Şi în cazul antrenorilor este situaţia similară. Pe decizia administratorului judiciar şi-a încetat contractul unilateral, atunci când a considerat că este necesar pentru club. Ştiu că a făcut plângeri împotriva mea, mi-a făcut şi plângere la UNPIR (Uniunea Nationala a Practicienilor în Insolventa din România). Cum aş putea eu să-l opresc să nu mai spună lucruri despre mine?", a spus Anastasescu pentru StirideSport.ro.

Administratorul Universităţii Cluj a respins vehement legăturile cu politicieni, mai ales din zona PSD. Mai mult, Anastasescu susţine că n-are nicio legătură cu distribuţia dosarelor la instanţele din zona Moldovei.

"Nu am niciun client politician acum. N-am cunoscut în viaţa mea Botoşaniul. E adevărat, l-am reprezentat în urmă cu ani de zile pe Adrian Năstase, dar asta a fost atunci. Eu am dus dosarele în Moldova? Nu este adevărat, acolo au fost strămutate de Înalta Curte, nu le-am dus eu cu mâna mea! E prima dată când am fost în Tribunalul Botoşani în procesul cu U Cluj, iar firma mea nu are niciun dosar acolo. La fel, eu ca şi avocat nu am vreun dosar acolo. Nu l-am cunoscut personal pe Ganea, nu ştiu dacă are ceva personal cu mine. Mă acuză că influenţez toată Moldova care ar fi <<roşie>> şi că mi-am influenţat toate instanţele...Deja este prea mult şi vom ajunge să ne judecăm probabil, pentru calomniile la adresa mea. N-o să stau aşa, ca să ce? Să-mi dea în cap la un moment dat?", a replicat aceasta.

RAUL CIUPE, PIONUL DE SACRIFICIU?

Ganea a dezvăluit amănunte incredibile din dosarul pierdut de către acesta la Curtea de Apel Suceava în noiembrie 2014. Conform unei sentinţe definitive şi irevocabile, instanţa a decis că antrenorul trebuie să returneze clubului suma de 60.000 de euro. S-a considerat că fostul antrenor nu era îndreptăţit să primească respectiva sumă, în condiţiile în care aceasta nu a fost trecută în tabelul definitiv de creanţe.

"Ganezu" susţine că tot dosarul ar fi fost o "făcătură". Mai mult, cazul ar urma să fie redeschis în perioada următoare. El a sesizat autorităţile printr-o plângere penală, iar cazul va fi făcut public în curând. Cum a câştigat Universitatea procesul cu Ganea? Jucătorul Raul Ciupe s-ar fi îndreptat împotriva lui Ganea ca şi creditor reclamând faptul că antrenorului i s-ar fi plătit nişte bani care nu i se cuvin.

Ganea susţine că s-a recurs la un fals, în sensul că Eugen Spiridon, avocatul din acest dosar, şi Marieta Anastasescu sunt asociaţi, atât în casa de avocatură, cât şi în firma de practicieni în insolvenţă (statutul practicienilor în insolvenţă interzice acest lucru). Interesant este faptul că Ciupe nu a fost citat niciodată la adresă, nici administratorul special, Vlad Munteanu. Citat a fost doar fostul administrator, Ioan Mărginean, care şi-ar fi pierdut demult această calitate la Universitatea Cluj. 

"Ciupe mi-a intentat acel proces, însă nu a fost el cel care l-a iniţiat. El doar i-a mandatat pe avocaţi să-l reprezinte, probabil a fost şi minţit că primeşte ceva şi că ar fi pentru altceva acest proces. A semnat doar o hârtie în alb să-l reprezinte într-un dosar. Tot acel dosar a fost construit de Marieta, iar Ciupe nici nu cred că ştie ce-a făcut. Acei bani mi s-au plătit în mod legal, sub semnătura administratorului judiciar şi special. Interesant e faptul că avocatul lui Ciupe din acest dosar este Eugen Spiridon, care e şi cumnatul doamnei Anastasescu. O verişoară de-a ei s-a căsătorit cu avocatul Spiridon. Cei doi sunt asociaţi şi în casa de avocatură, dar şi în firma de insolvenţă", a explicat Ganea.

Ionel Ganea spune că are dovezi că s-ar fi folosit şi acte false la dosar. "Culmea este că în momentul revizuirii, acest Spiridon nu s-a mai prezentat la proces. Acum Ciupe îşi cere şi el salariul într-un dosar, dar avocatul Spiridon a refuzat să îl mai reprezinte. Mai mult, Spiridon şi reprezentantul lui Anastasescu au folosit o împuternicire avocaţială falsă. Băiatul a fost citat în sală, dar nu ştia de acest lucru. Au venit doar o declaraţie notarială în Braşov, iar acel notar este urmărit penal pentru falsuri.", a adăugat el.

PLANUL DE REORGANIZARE S-A MODIFICAT DE DOUĂ ORI

În afara planului de reorganizare aprobat, ulterior s-au întocmit alte două modificări de plan de către actualul administrator judiciar. "Domnul judecător Lică Pruteanu de la Botoşani a admis aceste modificări de plan în 2014, însă cu foarte mari chelturieli prevăzute. S-a aprobat angajarea a 35 de jucători. Cred că nicio echipă din lume nu mai are aşa ceva, în contextul în care nu există echipa a doua. Iar acest domn judecător nu i-a atras niciodată atenţia că sunt cheltuieli ce depăşesc veniturile. Din ce am înţeles sunt jucători neplătiţi de 3, 4 sau 6 luni, lucru care este ilegal în insolvenţă, dar aici se poate!", a mai spus fostul internaţional. 

Anastasescu este de altă părere însă. De asemnea, l-a acuzat pe Ganea că nu a plătit încă cei 60.000 de euro pe care îi datorează clubului. 

"Nu există niciun act fals legat de acest dosar. Ce pot eu să-i demonstrez domnului Ganea? Data trecută când a câştigat 24.000 de euro, instanţa a spus să-i trec în raport şi am procedat ca atare. El a fost obligat să plătească 60.000 de euro către club. I-a plătit până acum? Legat de avocatul Spiridon, acesta nu lucrează cu mine în birou. Se poate vedea la Barou, sunt chestii care se pot verifica. Nu ştiu de unde scoate aceste chestii. Legat de angajarea celor 35 de jucători, aceştia nu sunt doar foatbalişti, aici fiind incluşi şi cei din staful tehnic", a explicat ea.

VA CERE GANEA FALIMENTUL LUI "U" CLUJ?

Fostul antrenor al "studenţilor" din perioada februarie - octombrie 2013 este de părere că Florian Walter a fost sfătuit prost de apropiaţii săi în implicarea sa la Universitatea. El nu vrea să cerea falimentul clubului, însă doreşte pedepsirea persoanelor responsabile.

"Există o lege în ţara asta care trebuie respectă, un regulament FRF făcut după cele ale FIFA şi UEFA. Acolo se spune clar că oricărui angajat, jucător sau antrenor, trebuie să i se plătească salariu dacă este dat afară înainte de termen şi fără justă cauză. Aş fi vrut să mă înţeleg amiabil, pentru că Walter nu este de rea credinţă, dar este influenţat prost de doi vagabonţi. Lucrurile astea nu vor mai merge mult în România, cu neplăţi şi promisiuni neonorate. "

"Nu mă las până când doamna aceasta, Marieta, va răspunde în justiţie pentru toate ilegalităţi pe care le-a făcut. E vorba de fals în acte. Mai grav este că nu pune în aplicare sentinţele judecătoreşti. Sunt tânăr încă, am 42 de ani şi încă rezist. Merg până la capăt", a conchis el.

În 17 martie, Ionel Ganea a făcut o viziză la DNA Bucureşti pentru a depune o plângere penală împotriva şefilor Universităţii Cluj. Acesta ar fi prezentat o serie de înscrisuri şi acte doveditoare, iar procurorii urmează să se sesizeze în acest sens.

Comentarii
 • 2015-3-31, 17:54
 • Scris de : Angelica
Cea mai cautata oferta de lucru a anului! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: eme_8182@yahoo.com
 • 2015-3-31, 15:04
 • Scris de : Claudiu
Ce au facut ? Ce nu ! au facut : numai ei stiu...cate puncte a facut Echipa cu Domnia sa ca antrenor ? Ce mare realizari a avut Universitatea in perioada in care a fost antrenor ? De unde si pana unde ? sumele astea de bani ? pt ce ? A lucrat ? Bine. Primeste ceea ce se cuvine ! dar , dar pt. ce ? Castigi bani pe R E Z U L T A T E ! ! !
 • 2015-3-31, 10:27
 • Scris de : MARA
CIUPE RAUL DE LA FUNDAS LA INAINTAS SA SPUNA CUM A AJUNS SOTIA LUI SA FIE ANGAJATA CLUBULUI U CLUJ????????????????
 • 2015-3-31, 10:25
 • Scris de : mara
http://adevarul.ro/news/societate/marieta-anastasescu-adus-nota-plata-contribuabilul-roman-88-miliarde-lei-1_50acc9037c42d5a66389d79f/index.html DACA TO VRETI SA CITITI DE ACEASTA MARIETA ANASTASESCU
 • 2015-3-31, 08:21
 • Scris de : mimi
Jos psd-ul, jos mafia rosie !

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 4 + 2 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015