Fotbal

Căpitanul Universității Craiova, Mădălin Ciucă, face dezvăluiri complete despre perioada petrecută la Știința și minciunile lui Mititelu. Mesajul disperat al stoperului de 31 de ani

  • Publicat în 7 Mai, 2014 la 15:04
  • de
"Am fost în permanență mințiți!"
Ciucă, la ultimul meci al Universității Craiova, 0-3 la Bistrița Foto: Daniel Rus

Mădălin Ciucă (31 de ani) a renunțat la un an de contract în Liga 1 și la două salarii restante pentru a reveni în vara lui 2013, acasă, la Craiova. Adrian Mititelu i-a promis că va găsi resurse pentru a susține obiectivul Universității, promovarea în Liga 1. A urmat un sezon de coșmar: jucătorii n-au primit niciun salariu, s-au antrenat în condiții umilitoare, au asistat neputincioși la momentul retragerii echipei din campionat și, în final, la declararea falimentului. Chinul nu s-a încheiat pentru jucătorii Universității. Acum, comisiile FRF ezită să-i declare liberi de contract. Căpitanul Mădălin Ciucă face lumină în cazul Craiova și povestește cum a fost mințit de Mititelu la revenirea la Universitatea. 

- Mădălin, care mai e situația voastră? De ce durează atât de mult să deveniți liberi de contract după falimentul Craiovei? 

- Sincer, nu mai înțeleg nimic. Administratorul judiciar a primit o hârtie din partea avocatului clubului, Mircea Moise, prin care se solicită să nu se rezilieze contractele jucătorilor. E ridicol, suntem neplătiți de 8-9 luni, echipa nu mai există, e și retrasă din campionat și dezafiliată din câte știu eu, iar noi suntem prizonierii cui? E o situație stranie, pe care nu o mai pot tolera, pentru că a trecut deja o lună de la momentul retragerii Craiovei. Practic, în următoarea zi după anunțul lui Mititelu, noi ar fi trebuit să fim declarați liberi de contract. 

- N-ar fi trebuit să vină de la FRF o decizie în acest sens?

- Ba da, dar cred că le e frică de Mititelu, să nu le facă vreo plângere penală. Nu văd niciun fel de problemă. Clubul e exclus din campionat, în faliment, jucătorii devin automat liberi. Dacă ar exista respect din partea comisiilor pentru cei care fac posibilă existența lor, jucătorii de fotbal, n-am mai purta acum această discuție. Pe urmă, eu știu că, la orice firmă care intră în faliment, prima oară se reziliază contractele angajaților, ca să nu se mai acumuleze datorii. Pe noi ne consideră bunuri, auzi, bunuri! Să ni se respecte dreptul la muncă și să se termine odată acest circ. Cerem doar să fim respectați, măcar acum, după luni întregi în care cineva și-a bătut joc de noi.

”Mititelu nu mai răspunde la telefon”

- Ai încercat să iei legătura cu Adrian Mititelu?

- Ce să mai vorbesc cu Adrian Mititelu? N-am încercat să-l sun. Au făcut-o, în schimb, mulți dintre colegii mei. I-au trimis mesaje, l-au sunat, niciunul n-a primit niciun răspuns. Eu am venit pentru Universitatea, pentru faptul că eram acasă. Am renunțat la ce bani mai aveam de luat la Mediaș, ca să pot pleca liber la Știința. Meritam alt tratament, s-au adunat prea multe...Nu vreau să am o dispută cu cineva prin intermediul presei. Vreau doar să mi se dea dreptul la muncă. E chiar paradoxal, râde lumea de noi. N-am primit niciun ban timp de nouă luni, ne-am descurcat cum am putut, am trăit din împrumuturi sau din economii, iar acum cheltuim pe avocați și pentru drumurile la București. Acolo ni se spune: vino mâine, ba nu, hai poimâine, știi ceva, se rezolvă săptămâna viitoare, hai pe 17, ba nu, pe 20, ar fi mai bine să așteptăm Comitetul Executiv...E din ce în ce mai greu și vorbim de o situație a cărei rezolvare ar fi trebuie să vină în 10 secunde!

- E adevărat că l-ați forțat pe Mititelu să retragă echipa din campionat după înfrângerea cu Bistrița?

- Cum am fi putut face noi lucrul acesta? Și dacă am fi refuzat să jucăm, s-ar fi putut alinia o echipă formată din juniori. A fost decizia patronului, luată probabil pe fondul acelor rezultate slabe din campionat. Și acestea venite după o pregătire la nivel de liga județeană. Mititelu a luat această hotărâre după jocul de la Bistrița. Nu știam nimic, a venit și ne-a comunicat că retrage echipa. Eu am avut o discuție cu el, în iarnă, la care a fost prezent și Robert Săceanu. I-am spus că va fi dificil să reluăm campionatul în condițiile în care nu vom avea condiții de pregătire și nu se vor achita măcar două salarii. I-am spus că suntem totuși Universitatea Craiova și n-are rost să ne facem de rușine, să ne bată acasă Mioveniul sau Satu Mare. 

”Ne bucuram când găseam un vestiar, chiar și neîncălzit”

- Care au fost cele mai umilitoare condiții în care ați desfășurat un antrenament în acest sezon?

- Păi majoritatea antrenamentelor...Peste tot pe unde am fost, cu excepția condițiilor de cazare și a alimentației...În rest, de la vitaminizare și mingi, până la terenul de antrenament, care era cel mai important, totul era la nivel de Liga a patra, de la Basarab la Leamna. Ce așteptări puteai avea de la terenurile unor comune? Măcar la baza CFR, în tur, deși era terenul prost, mai aveam un vestiar. Era frig, dar aveam unde să ne lăsăm ghetele, să ne dezechipăm. Au fost momente în care ajungeam la antrenamente și nu-mi venea să cred unde mă aflu. Ne uitam unii la alții și efectiv nu ne venea să credem.

- N-ați greșit și voi? Au fost mulți oameni care v-au avertizat că promisiunile lui Mititelu n-au acoperire...

- Am greșit și noi, normal. În tur, ne antrenam în Craiova, nu prea aveai timp să te plângi. Eram un grup unit, credeam în munca noastră și că e posibil să promovăm. Ne antrenam 2-3 zile, plecam la Severin, urma meciul din campionat, și tot așa, de la un meci la altul. După perioada de iarnă ar fi trebuit să ne retragem. A venit apoi domnul Condescu. Venirea dânsului ne-a făcut să ne întoarcem. Ne-am amăgit din nou. Și Mititelu era convins că nu putem juca, în retur, fără să asigure condiții decente de pregătire și fără să plătească o parte din restanțe. Știa asta, a venit și domnul Condescu și ni s-a spus că totul va fi bine. Ei bine, n-a fost așa.

”Am fost mințit timp de aproape un an”

- Cum s-a produs ruptura dintre Condescu și Mititelu după numai două săptămâni? A fost o chestiune de orgolii?

- Nu știu, chiar nu-mi pot da seama. Nici acum nu știu exact despre ce a fost vorba, deși am asistat la majoritatea discuțiilor dintre ei. L-am auzit pe Mititelu spunându-i lui Condescu că e dispus să semneze orice, doar să vireze două salarii în conturile jucătorilor și el va semna orice...Nu știu ce s-a întâmplat. Condescu insista pentru acea asociație a suporterilor...

- Vei mai colabora în viitor cu Adrian Mititelu?

- Nu, e clar că nu îmi mai doresc acest lucru. Sunt de acord, a cheltuit foarte mulți bani pentru Universitatea Craiova, a băgat bani în fotbalul românesc, a plătit sume importante unor jucători, deși eu nu m-am aflat niciodată printre cei care au câștigat mulți bani la Craiova...Îi recunosc din merite, dar n-ar fi trebuit niciodată să permită să se ajungă aici. Vorbim de Universitatea Craiova, o echipă care, iată, n-a putut termina campionatul în Liga a doua. Aș fi vrut să fie sincer cu mine încă de la bun început, când am plecat de la Mediaș, Să-mi spună, băh, prostule, n-am niciun ban, vino și ajută-mă, joacă o perioadă așa. Nu, Mititelu mi-a zis că totul va fi roz, bine, că va curge lapte și miere. El știa de la bun început că se va ajunge aici. Putea să fie sincer și, apoi, era alegerea mea dacă veneam sau nu în aceste condiții. Așa, am fost mințit. Măcar acum, în ceasul al 12-lea, vreau să se înceteze cu minciunile și să se dea o decizie normală, de bun simț, ca să îmi pot vedea și eu de treabă, pentru că am o familie de întreținut. Ar fi o dovadă de minim respect.

15 meciuri a adunat Mădălin Ciucă în acest sezon pentru Universitatea Craiova

”Îmi pare rău pentru suporterii Craiovei. Au venit după noi peste tot, și-au făcut și ei iluzii și s-au trezit cu echipa retrasă din campionat. Îmi pare sincer rău, dar vreau să știe că și nouă ne-a fost extrem de greu în această perioadă”

”Nu ne mai poate legitima nimeni, atât timp cât deja s-a intrat în ultimele 6 etape de campionat. Vrem însă să ni se clarifice situațiile, pentru a ne putea antrena cu o echipă și a ne putea face planuri de viitor”

Comentarii
  • 2014-5-09, 09:34
  • Scris de : Cristi
Mihai, dumneavostra lucrati undeva ? Vi se plateste salariu în fiecare luna ? Ati lucra de "placere" vreo sapte-opt luni ? V-ar placea sa va înjure clientii ca vreti sa demisionati pentru ca nu ati fost platit ?
  • 2014-5-08, 09:19
  • Scris de : mihai
cum puteatii sa terminatii campionatul cind voi cei care ati semnat ati falimentat fc u ,sintetii singurii vinovatii,rusine

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 5 + 7 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015