Fotbal

 • ASA Târgu Mureș
 • CS U Craiova
 • STEAUA Bucureşti
 • PANDURII Tg Jiu
 • PETROLUL Ploieşti
 • ASTRA Giurgiu
 • DINAMO Bucureşti
 • FC BRAŞOV
 • CFR Cluj
 • RAPID Bucureşti
 • CONCORDIA Chiajna
 • GAZ METAN Mediaş
 • OŢELUL Galaţi
 • U cluj
 • VIITORUL Constanţa
 • CEAHLĂUL Piatra Neamţ
 • FC Botoșani
 • CSMS IAŞI

Exclusiv Sport alert
Cum a pierdut "U" Cluj 100.000 de euro? "N-am acceptat ca echipa să se numească Alexandrion!" Compania are o cu totul altă variantă

 • Publicat în 15 Iulie, 2014 la 17:25
 • de
EXCLUSIV: Cum a pierdut U Cluj 100.000 €
Nawaf Salameh a virat brusc spre Ploieşti. Foto: fcpetrolul.ro

StirideSport.ro a publicat în urmă cu două săptămâni ştirea conform căreia compania Alexandrion a bătut palma cu "U" Cluj pentru o sponsorizare de aproximativ 100.000 de euro, sumă care ar fi crescut în funcţie de anumiţi factori.

Vlad Munteanu, administratorul special al "alb-negrilor", a ezitat atunci să confirme informaţia (toate detaliile - AICI).

Acum câteva zile, negocierile s-au blocat, iar producătorul de băuturi alcoolice a virat brusc către Petrolul Ploieşti!

UNIVERSITATEA ALEXANDRION CLUJ, CONDIŢIE INACCEPTABILĂ

Cele două părţi se acuză reciproc pentru sistarea discuţiilor. Oficialii lui "U" Cluj spun că Alexandrion este o companie care a tratat neserios subiectul şi care a şocat cu o condiţie incredibilă, impusă ulterior negocierilor iniţiale.

"Ύn opinia mea, Alexandrion a vrut doar să îsi facă reclamă gratuită în Ardeal. Universitatea Cluj este un brand important din România din anul 1919, care nu acceptă orice compromis. Nu se putea încheia un parteneriat pe o sumă derizorie cu o companie, doar de dragul de a-i face reclamă.

Au fost doar discuții avansate și am acceptat toate discuțiile iniţiale. Ύnsă a apărut o condiție a celor de la Alexandrion, inacceptabilă pentru Universitatea între timp. Au dorit ca echipa să preia numele Alexandrion în denumire, adică să se numească Universitatea Alexandrion Cluj. Niciodată nu vom accepta așa ceva. Cred că a fost o cerere neserioasă pâna la urmă", a spus Radu Birlică, directorul de marketing al clubului, pentru stiridesport.ro.

PETROLUL, VARIANTĂ DE AVARIE?

Reprezentantul lui "U" este de părere că grupul Alexandrion a luat decizia de a se implica la Petrolul, pentru o sumă mult mai mică decât cea din Ardeal, doar în ultimele zile şi nu în ultimii ani, cum a declarat patronul grupului.

"S-au decis în ultimul moment să plece la Petrolul, după ce am refuzat condiția lor. Ei spun că urmăresc Petrolul de 2 ani de zile, însa au încercat de vreo 3 ani prin intermediul mai mulți oameni să vină la U Cluj. Am venit să fac treabă la U Cluj, nu mă interesează nici relaţia mea de rudenie cu patronul companiei, e doar o simplă coincidenţă", a mai declarat Birlică pentru stiridesport.ro. Directorul de marketing al clubului este rudă cu Nawaf Salameh şi s-a speculat că aşa a fost angajat la "U" Cluj, ca om al Alexandrionului.

ALEXANDRION CONTRAATACĂ TOT PE PROBLEMA NUMELUI

Marţi, compania Alexandrion trimitea un comunicat în care acuza clubul că ia măsuri nepopulare, precum schimbarea sediului social de la Cluj la Bucureşti, ceea ce ar fi dus şi la dispariţia sintagmei "Cluj" din denumirea echipei. Acest al doilea lucru nu s-a mai întâmplat, datorită intervenţiei Federaţiei Române de Fotbal. Totuşi, Alexandrion spune că este dispusă să reia negocierile, chiar dacă investeşte şi la Petrolul. Compania menţionează că negocierile au fost sistate din partea lor.

"Distileriile Alexandrion şi-au dorit de mai mulţi ani încheirea unui parteneriat cu clubul de fotbal Universitatea Cluj (reprezentat de societatea Fotbal Club Universitatea Cluj S.A.). Demersurile noastre au fost transparente și perseverente, însă, din motive ce nu au ţinut de intențiile și speranțele conducerii Distileriilor Alexandrion, ele nu s-au putut concretiza.

În acest an, conducerea Distileriilor Alexandrion si acţionaratul Fotbal Club Universitatea Cluj S.A. au reluat cu determinare negocierile, care urmau să aducă Distileriile Alexandrion în calitate de partener oficial al „U” Cluj începând cu sezonul competiţional care debutează în scurt timp.

Tratativele, care, în urmă cu câteva săptămâni, erau pe punctul de a conduce la semnarea unui contract de parteneriat între cea mai iubită echipă din Ardeal şi Distileriile Alexandrion, s-au blocat. Am constatat cu regret că, în perioada respectivă, nu am fost informaţi cu privire la deciziile cruciale adoptate (şi în curs de adoptare) de către acţionariatul Fotbal Club Universitatea Cluj S.A. – şi anume relocarea sediului social al societăţii din Cluj în Bucureşti, măsură ce urmează în scurt timp să fie însoţită şi de renunțarea la arhicunoscutul atribut istoric - “Cluj” – din denumirea societăţii, decizie ce ar conduce la adoptarea unei noi denumiri (considerate) simple, cea de “Fotbal Club Universitatea S.A.”.

În contextul marcat de cele două decizii menţionate mai sus, Distileriile Alexandrion au hotărât să sprijine inițiativele ce vizează păstrarea brandului “U Cluj” ca simbol valoros al tradiției și culturii sportive a oraşului. De asemenea, compania a sistat negocierile cu conducerea Fotbal Club Universitatea Cluj S.A., cel puţin până când acţionarii vor reveni asupra măsurilor nepopulare adoptate (schimbarea sediului social) sau propuse spre adoptare în perioada imediat următoare (eliminarea „Clujului” din denumirea echipei).

Salutăm în acest sens poziţia conducerii Federaţiei Române de Fotbal, care s-a pronunţat în mod negativ cu privire la ultimul aspect, modificarea denumirii clubului, ce poate aduce prejudicii de imagine însemnate fotbalului românesc, prin marginalizarea și dispariția tradiției sportului clujean.

Rămânem, însă, deschişi unui posibil parteneriat oficial, odată ce Clujul va rămâne, în mod firesc, gazdă a echipei, dar şi parte din denumirea celebrei formaţii a universitarilor clujeni."

VIDEO: Conferinţa de presă în care Nawaf Salameh, patronul Alexandrion, a anunţat colaborarea cu Ploieştiul şi a motivat renunţarea la "U" Cluj din cauza stării de insolvenţă a societăţii care administrează clubul.

sursa video: sportlineph

Comentarii
 • 2014-7-15, 18:08
 • Scris de : dan
asta e cea mai faină! auzi, cică nu s-a înțeles alexandrion cu walter de la U, însă cu walter de la petrolul e doar lapte si miere! ... pardon, coniac... iar colaborarea merge ca pe roate! :)))
 • 2014-7-15, 18:08
 • Scris de : dan
asta e cea mai faină! auzi, cică nu s-a înțeles alexandrion cu walter de la U, însă cu walter de la petrolul e doar lapte si miere! ... pardon, coniac... iar colaborarea merge ca pe roate! :)))

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 1 + 5 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015