Fotbal

 • ASA Târgu Mureș
 • CS U Craiova
 • STEAUA Bucureşti
 • PANDURII Tg Jiu
 • PETROLUL Ploieşti
 • ASTRA Giurgiu
 • DINAMO Bucureşti
 • FC BRAŞOV
 • CFR Cluj
 • RAPID Bucureşti
 • CONCORDIA Chiajna
 • GAZ METAN Mediaş
 • OŢELUL Galaţi
 • U cluj
 • VIITORUL Constanţa
 • CEAHLĂUL Piatra Neamţ
 • FC Botoșani
 • CSMS IAŞI

Special Foto
O incursiune în viteză în cariera lui Ciprian Deac. Stupoarea lui Ion Marin la "U", întâlnirea cu CFR Cluj, şocul Bundesliga şi decizia care l-a scos pentru doi ani din circuit!

Incursiune în viteză în cariera lui Deac
Deac a renăscut la CFR Cluj şi vrea o a doua şansă într-un campionat tare. Foto: stiridesport.ro

Vara lui 2004. U Cluj organizează un trial pe bătrânul Ion Moina. 80 de tineri jucători speră să obţină un contract la Universitatea. Senzaţia e că până şi Messi ar trece neobservat. Pe banca "şepcilor roşii" nu e Wenger, ci Ion Marin. "Săpăligă" pare la fel de entuziast ca un căutător de aur trimis pentru o prospecţiune la Pata Rât. Nicio perlă printre truditorii acelei zile de iulie. Asistenţa e total lipsită de interes. Se joacă dezlânat, Ion Marin îşi aruncă mai des privirea spre ceas decât spre terenul de joc. Un puşti blondin alungă plictiseala generală. Preluare la 20 de metri de poartă şi un şut din demivole sub transversală! Săpăligă se întoarce contrariat: "Cine e, bă, ăsta? De unde a apărut?", întreabă mai mult pentru sine. "E Pavel Nedved, Mister", se amuză câţiva fani.

Două luni la "U" Cluj

Ion Marin nu gustă gluma. La finalul meciului, îl ia deoparte pe tânărul mijlocaş. "Sunt Ciprian Deac, am 17 ani, joc la juniorii Unirii Dej, sub formă de împrumut de la şcoala Luceafărul", s-a prezentat Ciprian. "Să-ţi faci paşaport, vii cu Universitatea în cantonament în Ungaria", i-a transmis antrenorul. Era primul contact al lui Deac cu fotbalul mare. S-a terminat destul de repede, după aproape două luni. "U" Cluj a refuzat să plătească 25.000 de dolari pentru transferul său, în ciuda insistenţelor lui Săpăligă. Era vorba de jumătate din suma care lipsea din punga venită de la Tiraspol, pentru transferurile lui Cociş şi Florescu. 

"Sigur că îmi amintesc de acel trial la U Cluj. Au fost 80 de jucători, practic am fost aleşi eu şi încă doi sârbi. Aşa a început ascensiunea mea în fotbal. Domnul Ion Marin m-a plăcut foarte mult. M-a dorit foarte mult, dar problemele financiare au blocat transferul. Cele două cluburi nu s-au înţeles la bani. Am fost în cantonament, eram coleg cu Jula, Szekely, Vătavu, Ţârlea, Oltean, în poartă, Goga...N-am avut ce face şi a trebuit să revin la Dej. După câteva zile mi s-a spus să merg la Gloria Bistriţa", şi-a amintit Deac. 

Era turul de campionat 2004-2005. Deac juca la echipa a doua a bistriţenilor, care evolua în Liga a treia. Avea însă de ispăşit o suspendare de cinci etape cu care venea de la juniori: "E o poveste pe care o regret şi acum. Am tras cu mingea după un arbitru şi am fost eliminat într-un meci la juniori. Mă enervase o decizie de-a lui şi am reacţionat la nervi. Am ratat începutul campionatului la Bistriţa din cauza acestei suspendări"

A început cu un salariu de 100 de lei

Deac a rezistat doar o perioadă scurtă la Bistriţa. "După 3 luni reveneam din nou la Dej. Nu m-am acomodat absolut deloc. Era prima mea plecare de acasă. Nici condiţiile nu erau prea grozave, dar nu încerc să dau vina pe asta. Pur şi simplu nu m-am putut acomoda", a povestit Ciprian.

Deac era doar un puşti dezorientat, pentru care trecerea de la juniori la seniori avea să fie o adevărată încercare. "A fost o perioadă grea la începutul carierei mele. Din păcate, în România, sunt puţine cazurile în care se investeşte în centrele de copii şi juniori. Există talente cu carul, dar nu poţi progresa când joci mereu pe terenuri impracticabile. De abia după ce am ajuns la CFR am realizat cât de importante sunt alimentaţia şi vitaminizarea în viaţa unui sportiv. Ce înseamnă să ai un teren de antrenament decent... La Dej n-aveam toate aceste lucruri, erau condiţii grele. Aveam un salariu de 100 de lei pe lună, dar nu banii erau principala motivaţie. Iubeam fotbalul, nu mă vedeam făcând altceva. În ciuda unor dezamăgiri mai mari sau mai mici nu m-am gândit nicio clipă să renunţ în acea perioadă", a rememorat Deac.

 

Îi propunem un exerciţiu de imaginaţie. "Crezi că dacă te-ai fi născut într-o altă ţară, ascensiunea ta s-ar fi produs mai repede?". Răspunsul vine prompt: "Poate făceam saltul mai repede la echipa mare, pentru că îmi amintesc că, în perioada de la Schalke, veneau tot timpul juniori şi se antrenau cu noi. La 16 ani, arătau incredibil, erau pachete de muşchi. Păreau să fi atins deja maturitatea".

Transferul în Gruia

Remarcat de Dorinel Munteanu, Deac a semnat cu CFR Cluj în vara lui 2005. A jucat un sezon pentru Unirea Dej, în B, echipă care devenise între timp satelitul grupării din Gruia.  2006-2007 e prima stagiune în care Deac face pasul în Liga 1. E anul în care CFR îşi deschide un punct de lucru în Portugalia. Deac prinde 11 meciuri în Liga 1, într-un vestiar în care Semedo, Tony, Cadu, Didi sau Pedro Oliveira încep să se impună. CFR Cluj ridică miza în sezonul următor. Venirile lui Culio, Dubarbier, Trică, Fabbiani sau Peralta au generat o bătălie crâncenă pentru un loc de titular în ofensivă. Ioan Andone stabilea priorităţile la echipă. Deac nu era una dintre ele. La jumătatea sezonului în care CFR câştiga primul event din istorie (2007-2008), Ciprian pleca să joace sub comanda lui Grigoraş, la Oţelul, împrumutat până în vară. 

Grig l-a pus pe picioare. Experienţa de la Galaţi i-a oferit 15 prezenţe în Liga 1, în retur (1843 de minute, faţă de 105 minute în tur, cu Andone). Piţurcă îl luase în calcul pentru participarea la Campionatul European din Austria şi Elveţia dar a renunţat în ultimul moment. Deac a revenit la Cluj înaintea primei participări în Champions League. Era pe cont propriu! La 22 de ani, etichetele de "puştiul teribil al CFR-ului" şi "marea speranţă a clujenilor" prezentau şi dovada depăşirii termenului de garanţie. 

La întoarcerea în Gruia, Deac asista la desăvârşirea competenţelor lui Arpad Paszkany în antrenorat. 4 tehnicieni n-au reuşit să se ridice la înălţimea exigenţelor patronului. CFR a început cu Andone pe bancă, Trombetta a fost instalat cu 3 zile înainte de primul meci din Champions League, iar în retur, Uhrin, şi apoi Conceicao, au pregătit trupa vişiniilor. Deac a făcut din nou un pas înapoi. Mereu acest balansoar în cariera mijlocaşului, de la o extremă la alta. Poate aşa prevede fişa postului. Cert e că Deac a adunat doar 7 meciuri ca titular în Liga 1, în campionatul 2008-2009, şi CFR a fost de câteva ori pe punctul de a-l ceda, la Vaslui sau la Dinamo.

Mandorlini l-a împins spre naţională şi Bundesliga

Un antrenor italian avea să-i valorifice potenţialul. Andrea Mandorlini a preluat echipa în octombrie 2009 şi i-a transmis lui Deac că va deveni unul dintre oamenii importanţi ai lui CFR Cluj. Deac a făcut un retur excelent, a ajutat echipa să câştige al doilea event şi a adunat 16 prezenţe în echipa de start a "vişiniilor". Finalul de sezon l-a găsit evaluând mai multe oferte, printre care, cea mai importantă, venită din Bundesliga, de la Schalke.

Mai 2010. CFR Cluj câştigă al doilea titlu de campioană cu Andrea Mandorlini, iar Deac a fost unul dintre protagonişti

Felix Magath insista pentru internaţionalul român. Îşi trimisese asistentul la Cluj pentru a-l monitoriza pe Lacina Traore, dar s-a trezit cu o altă propunere. "Are potenţial să devină mai mare decât Hagi. Renunţă la Traore! Uită-te la jucătorul ăsta!", i s-a transmis antrenorului. Magath a cântărit foarte bine lucrurile şi a făcut o ofertă la finalul lui august 2010! Deac pleca în Germania pentru 3 milioane de euro! "Magath are tupeu. A luat un necunoscut. E un pariu riscant", au exclamat ziariştii din Germania. "Urmăream un atacant de la Cluj, dar l-am luat pînă la urmă pe Deac. E un mare talent din fotbalul românesc. Poate juca şi pe benzi, dar are calităţi de playmaker", a răspuns antrenorul.

Deac avea 24 de ani înaintea celei mai mari provocări din cariera sa. Cum e să împarţi vestiarul cu Raul, Neuer, Farfan, Jurado, Rakitic sau Howedes? Îi dăm cuvântul lui Ciprian: "Adevărul e că de abia acum realizez la ce echipă am fost, unde am ajuns. Atunci, parcă nici nu prea ştiam pe ce lume trăiesc. Sigur, comparaţia cu Hagi era forţată. Nu există un termen de comparaţie între mine şi cel mai mare jucător pe care l-a dat România, chiar niciunul. Am spus-o tot timpul: am eşuat în Germania, exclusiv din cauza mea".

Se spune că ai nevoie de cel puţin două vieţi pentru a învăţa limba germană. Deac confirmă şi vorbeşte despre o realitate complet diferită faţă de ceea ce trăise în Liga 1. "Am constatat cu toţii că echipele germane îşi macină adversarii, le domină categoric din punct de vedere fizic. Eu am suportat pe propria-mi piele acest adevăr. Am avut probleme cu limba, de adaptare, dar şi o dificultate pe care nu mă aşteptam s-o întâmpin. Credeam despre mine că sunt un jucător la un nivel foarte bun în ceea ce priveşte pregătirea fizică. Eram printre primii în România, la antrenamente şi la meciuri. Am avut un adevărat şoc în primele zile la Gelsenkirchen. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Cu greu mă ţineam după colegii mei", povesteşte Deac.

Felix Magath era un tip dur. Şedinţele de pregătire ale lui Schalke aminteau de legiunea străină. "Să vă dau un exemplu. La un antrenament, ne-a pus să alergăm o oră şi jumătate, în ritm susţinut, nu aşa, în plimbare. Aveam nişte pulstestere care aveau încorporat un GPS. Ei săteau frumos în faţa calculatorului şi te urmăreau. Nu te puteai opri, nu puteai fenta, ei aveau exact distanţa parcursă, ritmul cardiac, toate datele. Nu lăsau la voia întâmplării niciun amănunt, de asta fotbalul german e acolo unde este", susţine Ciprian. 

Neuer şi Raul, modelele de la Schalke 04

Vedetele din vestiarul lui Schalke l-au impresionat pe fotbalistul român. În special legenda Realului, Raul Gonzales. "Era un profesionist desăvârşit. Venea cu două ore înaintea antrenamentului şi pleca la o oră după. Recuperare, masaj, tot, nicio zi nu sărea peste programul ăsta. Era şi un caracter frumos. Fotbaliştii mari, pe lângă geniu şi muncă, au şi un caracter frumos. Neuer era căpitanul nostru, liderul nostru. Nu trebuie să vorbesc eu despre Manuel, să-i fac o prezentare. E cel mai bun portar din lume. Are şi un fizic impresionant, de înotător. Erau profesionişti adevăraţi. Sigur, mai era şi talentul lor, nu poţi ajunge la asemenea nivel fără să fii talentat".

La Schalke, Deac avea să joace doar 92 de minute în Bundesliga! "Nu m-am certat cu Magath. Pur şi simplu nu m-am acomodat. Nici nu am primit prea mult şanse să joc. A fost o schimbare radicală în cariera mea. Poate că, dacă prindeam 4-5 meciuri consecutive, era altceva. Aşa, am jucat un meci, apoi au urmat 3 luni de pauză, iarăşi un meci şi iarăşi 3 luni de pauză. Am ajuns şi într-un moment nepotrivit. Schalke a avut probleme în acel an, era aproape de retrogradare, şi vorbim de o echipă obişnuită să se bată la titlu. Sigur că a fost cea mai mare greşeală din cariera mea, când am renunţat prea uşor la luptă. Trebuia să strâng din dinţi, să rămân. Eram tânăr, banii nu erau atunci o prioritate. Ştiam că pierd şi echipa naţională, nejucând, şi am hotărât să revin acasă. Dacă puneam banii pe primul plan rămâneam, în orice condiţii, până la finalul contractului cu Schalke. Voiam însă să joc, dar tot a fost o decizie greşită să plec după primul an", a spus Deac.

Episodul Giuleşti

A urmat un sezon la Rapid, sub comanda lui Răzvan Lucescu (2011-2012). Deac a avut un an excelent: 30 de apariţii pentru echipa din Giuleşti şi 9 goluri. Bonus, împlinirea visului de a juca alături de idolul său, Daniel Pancu. "Fiind şi rapidist, l-am iubit de mic pe Daniel Pancu. Până la urmă l-am cunoscut, am jucat împreună. O să rămâneţi surprinşi, poate, dar Daniel dădea o mie la sută la antrenamente. Nu mă interesează ce se spune sau se scrie despre el. Şi în Premier League, să nu credeţi că jucătorii stau acasă şi beau limonadă. Mai ies în oraş, mai pierd câte o noapte...Nu zice nimeni să fii la opt în pat. Dar asta atâta timp cât dai totul la antrenamente şi la meciuri. Poate că în Germania nu e aşa. La Schalke, jucătorii nu ieşeau. Era un regulament de ordine interioară drastic, amenzile erau foarte mari. Nu se risca nimeni, întârziai un singur minut, amenda era de 10.000 de euro. Nu era vorba numai de bani, ci şi de respectul celor din jur. Din acest punct de vedere, Pancu era un zeu în Giuleşti. Un mare jucător, un tip extrem de respectat, care n-a păcălit niciodată fotbalul", a mărturisit Ciprian. 

3 septembrie 2010. Ciprian Deac a debutat pentru echipa naţională într-un meci oficial împotriva Albabiei (1-1), în preliminariile EURO 2012. Foto: uefa.com


"Ajunsesem la 64 de kilograme, aproape un schelet"

După anul în Giuleşti, Deac şi-a reziliat contractul cu Schalke şi a revenit la echipa care l-a lansat în fotbalul mare, CFR Cluj (vara lui 2012). Clujenii se pregăteau pentru a treia participare în Champions League, Andone era din nou antrenor pe viaţă la CFR, după ce câştigase al treilea titlu cu formaţia patronată de Paszkany. Deac a avut ghinion şi s-a accidentat în startul campionatului, într-un meci cu Vasluiul, la un duel cu Sânmărtean. Afecţiunea la genunchi l-a lăsat în afara lotului pentru Champions League. Deac a revenit printre titulari de abia în decembrie. Între timp, luase cea mai proastă decizie din cariera sa, una care avea să-l afecteze pe termen lung. 

"Nimeni nu ştie care a fost principala cauză a căderii mele din ultimii doi ani. Dacă vă amintiţi, eu eram un tip masiv când am plecat în Germania. După perioada Rapid, am zis eu că e mai bine să dau câteva kilograme jos. Şi am dat 10...Pentru un sportiv era foarte mult, am pierdut mult din masa musculară, din forţă, din viteză. Aşa am crezut eu că e mai bine, în urmă cu doi ani, să slăbesc. Mă simţeam mai uşor, credeam că asta îmi va aduce o mai mare lejeritate în mişcare...Mâncam doar salate şi credeam că e un regim sănătos pentru mine. Cred însă că am dat-o în partea cealaltă, ajunsesem într-o extremă periculoasă...Practic, am pierdut doi ani din viaţa mea de sportiv, doi ani...S-a văzut imediat în jocul meu. Ajunsesem la 64 de kilograme, aproape un schelet. Acum am 72 de kilograme, dar, când plecasem în Germania, aveam 75", a povestit jucătorul. Lui Grigoraş nu-i venea să creadă. "Aş face orice ca să revină la forma de altădată. Sunt dispus să încerc orice, absolut orice. Nu înţeleg ce i se întâmplă", spunea Grig. 

Acum, Deac mănâncă din nou jăratic. L-am văzut într-un meci cu Mediaşul pierzând o minge la 20 de metri de poarta lui Pleşca, după ce a căzut de pe o bicicletă a la Ronaldo! A urmat un sprint de 60 de metri, după adversar, o recuperare, refacerea traseului, în sens invers, tot la turaţie maximă şi o ratare după o combinaţie cu Ivanovski. Toate acestea într-un singur minut, minutul 90! La Ploieşti, Deac a pasat decisiv la majoritatea ocaziilor de gol ale clujenilor. E drept, l-a şi scăpat din marcaj pe Teixeira, la singura reuşită a gazdelor. Omul pare complet absorbit de prezent. Reconstituirea eşecului din Germania pare doar să satisfacă nişte capricii ale reporterilor. "Face parte din trecut şi a fost o experienţă din care am învăţat multe. Sunt un jucător matur, perioada de la Schalke mi-a deschis ochii. Am 28 de ani şi acum sunt pregătit să joc la cel mai înalt nivel", spune mijlocaşul.

 

Nu pare doar o contemplare a ruinelor unei cariere care părea să promită altceva la un moment dat. Reportofonul se opreşte aici. Ciprian ne asigură că la aniversarea de 33 de ani nu vom vorbi tot despre experienţa ratată din Bundesliga: "Din vară voi juca din nou într-un campionat puternic. Aşa cum ştiu eu, cum am făcut-o mereu. Mulţi antrenori mi-au spus că poate nu marchez suficient. Am lucrat cu tehnicieni care îmi spuneau să nu cobor atât de mult, să nu fac faza defensivă. Făcând acele sprinturi în apărare, nu mai ai atâta prospeţime pe atac. Dar mie aşa mi-a plăcut mereu, să-mi ajut echipa. Sunt un jucător de echipă, nu neapărat unul care driblează toţi adversarii şi dă gol. Îmi place munca de jos, să car şi pianul, cum se spune. Altcumva e când primeşti mingea şi ai de depăşit un duel unu la unu cu adversarul şi altceva când vii în apărare cu un sprint de 60 de metri şi mai faci apoi 50 cu mingea la picior şi trebuie să-ţi scoţi din joc adversarul. Nu-mi place doar să aştept mingi. Poate că aşa aş fi avut mai mult goluri, mai multe assisturi şi realizări, şi aş fi ieşit mai mult în faţă. Dar nu regret nimic. Ăsta sunt eu!".

Deac, decisiv în finala Cupei României din 2009 cu Timişoara 

"M-am înţeles bine cu Dorinel Munteanu, Grigoraş, Mandorlini, Conceicao, chiar şi cu domnul Andone. Ce să mai spun de domnul Răzvan Lucescu. Nu am avut probleme niciodată cu antrenorii. Îmi place să muncesc, îmi văd de treabă, nu sunt un tip conflictual"

"În 2012 aveam posibilitatea să revin în Germania, să joc pentru echipe mai mici. Am preferat să mă întorc acasă, să joc pentru CFR, mai ales că se câştigase campionatul şi apoi a urmat calificarea în grupele Champions League"

"CFR era un club dispus să plătească şi 2 milioane de euro pentru un jucător în urmă cu 4-5 ani. Sigur, nu mai e ce a fost, dar sunt probleme la nivel de România. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar în ultimii doi ani nu s-au mai adus jucători de valoare. Altfel era atunci când clubul îşi permitea să plătească sume importante pentru a atrage jucători foarte buni" 

"Să fim serioşi, jocurile din ultimii ani nu mă recomandau pentru convocarea la echipa Naţională. Chiar nu era cazul să mă gândesc, să mă simt nedreptăţit. Acum îmi doresc să revin. Voi fi mereu disponibil pentru echipa Naţională"

"Reveillere a fost cel mai greu adversar pe care l-am avut. L-am întâlnit şi la un meci din 2011, împotriva Franţei (foto), şi la un Lyon-Schalke în Champions League. Un fotbalist puternic, cu viteză foarte bună, pur şi simplu am simţit că mă sufoc în duelurile cu el. Din Liga 1 îmi place Latovlevici"

Ciprian Deac vs. Anthony Reveillere. Foto: fifa.com

"Cred că pot ajunge să joc până la 35 de ani. Sigur, îmi doresc să pot juca la un nivel ridicat. O retrogradare în ligile inferioare ar însemna pentru mine ca şi cum m-aş fi lăsat deja de fotbal"

"Ar fi bine să nu ne mai propunem obiective măreţe la CFR Cluj, să vorbim mai puţin şi să arătăm mai mult pe teren. Am mai fost ani în care ne-am propus eventul şi am terminat pe un loc ruşinos"

"Îmi place Vasile Miriuţă, mă înţeleg bine cu dânsul. Îmi plac metodele lui de pregătire, pe modelul german. Sunt antrenamente fizice, de intensitate foarte mare. Se şi vede pe teren că echipa stă foarte bine din punct de vedere fizic şi asta i se datorează"

Titluri cu CFR Cluj: Liga I (2008, 2010), Cupa României (2008, 2009, 2010), Supercupa României (2009, 2010) 

text de Valentin Şchiopu şi Cosmin Lucaci

Comentarii
 • 2014-9-04, 13:20
 • Scris de : gigi
bravo stiridesport! bravo deac!
 • 2014-9-04, 11:13
 • Scris de : yo
Multumim pentru articol. Foarte frumos.
 • 2014-9-03, 14:51
 • Scris de : coco
Excelent articol!

Scrie un comentariu

(nu va fi publicat)
* camp obligatoriu 5 + 1 =
ANTI-SPAM
Adaugă comentariu
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Fanii lui "U" Cluj pot deveni 'socios'!
"U" Cluj va demara, în următoarele săptămâni, o campanie pentru un proiect tip socios. Suporterii vor putea deveni membri susţinători ai Asociaţiei "Alb-Negru", printr-o cotizaţie anuală. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Dragoste pentru culori, indiferent de ligă!
Petrolul a strâns 6.500 de fani pe „Ilie Oană”, la partida cu Tufeni Băicoi! Mesaj pentru "U" Cluj și alte echipe de tradiție Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
"Nu am plecat niciodată!"
"U" Cluj a convins unul dintre preferaţii tribunelor să se alăture echipei şi în Liga a IV-a. Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Construcţia-gigant inaugurată la Cluj a dat startul Campionatului European!
Acesta va fi găzduit anul viitor în Polivalenta clujeană! Sport Viral
Citeşte mai multe pe Sport Viral
Comando la Cluj!
Şedinţele de antrenament ale lui Ema Dolha fac deliciul publicului din parcul "Haţieganu" Sport Viral
Grădiniță St. Pauli
Grădiniță St. Pauli
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
Fotografii: Daniel RUS / Stiridesport.ro
FedCup. Romania vs. Germania, Ziua I
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Victorie pentru CFR Cluj, în primul meci de acasă al feroviarilor în sezonul ...
CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 1-0, 19 iulie 2015
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Transilvania Rally 2015, a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, a debutat ...
Transilvania Rally 2015 - PS 1 Floreşti
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Steaua lui Gâlcă câştigă Cupa României după o victorie facilă împotriva...
Finala Cupei României - "U" vs. Steaua 0-3, 31 mai 2015
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
Lotul echipei CFR Cluj s-a reunit luni la Baza Sportivă "Transilvania", unde au ...
Reunire CFR Cluj, 15 iunie 2015
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal, însă a suferit până la ...
România - Serbia 24-28, 13 iunie 2015
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
Succes amar pentru Universitatea Cluj! Retrogradaţi încă din etapa trecută, "studenţii" ...
U Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, 27 mai 2015
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Rapidul este a doua formaţie care a părăsit, sâmbătă, Liga 1, după Universitatea Cluj! ...
CFR Cluj - Rapid Bucureşti 2-1, 23 mai 2015
Asesoft - BC Mureş, finala 2015
CSU Asesoft a facut un pas important spre un nou titlu de campioana in Liga Nationala, ...
Asesoft - BC Mureş, finala 2015